Webinar export naar VK

Publicatiedatum Nieuws: 20 januari 2021

Op donderdag 21 januari organiseert de LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen een webinar over de export naar het Verenigd Koninkrijk. Naktuinbouw-medewerker Edwin Egthuijsen is een van de experts die vertelt over de veranderingen die vanaf 1 januari zijn ingegaan. 

Edwin Egthuijsen

Tijdens dit webinar praten experts u in een uur bij over de laatste ontwikkelingen in de export en de Britse regelgeving.

Welke eisen stelt het VK aan import van bomen, planten en zomerbloemen nu het land definitief uit de EU is, en het VK zich niet meer hoeft te houden aan de EU-Plantgezondheidsverordening? Kunt u nog meer voor verrassingen komen te staan, zoals recent de importeis aan sier-Prunus? Hoe zit het nu met codering op het plantenpaspoort, waaronder Protected Zones (PZ-codes), en moet dit nu een EU-paspoort zijn of een Brits? Wat zijn in het VK nu hoog-risico-gewassen? Waaraan moet verpakkingsmateriaal zoals pallets en boxen voldoen? Wat zijn nog uitdagingen in de fytosanitaire keuring?

Het programma begint om 19.30 uur

De volgende experts vertellen u over de veranderingen die vanaf 1 januari zijn ingegaan.

  • Peter Verbaas, coördinator Brexit NVWA
  • Edwin Egthuijsen, manager fytosanitaire zendingsinspecties Naktuinbouw
  • Sally Cullimore, policy manager Horticultural Trades Association (Britse organisatie voor kwekers en afnemers; gesprekspartner Britse ministerie Defra)

Daarnaast delen LTO-leden Florian Faassen (Faassen Plants, Tegelen) en Peter Bontekoe (Salixkwekerij Bontekoe, Boskoop) hun exportervaringen met u.

Het programma staat onder leiding van Aad Vollebregt, voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Tussendoor kunt u via de chat vragen stellen die nog tijdens het webinar worden beantwoord, of zo nodig later op de site van de vakgroep.

Wilt u dit webinar bijwonen?

Meld u dan via LTO aan. Vlak voor het webinar start ontvangt u de deelnamelink voor MS Teams in uw e-mail.

 

Bron: LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen