Aanmelden - registreren (export)

Wanneer u plantaardige producten vanuit Nederland exporteert, moeten deze voldoen aan de eisen die het ontvangende land daaraan stelt. Om te mogen exporteren moet u ingeschreven zijn bij de NVWA.

Volg deze stappen om inspecties te kunnen aanvragen:

 1. Registratie bij Naktuinbouw 
 2. Registratie bij de NVWA als exporteur
 3. Aanvragen toegang voor e-CertNL bij RVO
 4. Aanvragen e-herkenning (EH 2+) bij e-CertNL
 • Houd rekening met voldoende doorlooptijd (enkele weken). U heeft namelijk met meerdere organisaties te maken. Als u hier niet op tijd klaar voor bent, kan de exportcertificering vertraging oplopen.
 • Let op dat alle registraties op hetzelfde Kamer van Koophandel (KvK) en vestigingsnummer worden gedaan. Dit voorkomt dat bij uitwisseling van gegevens het systeem vastloopt en u geen gebruik van de dienst kunt maken.
 • Als u de registraties en toegangen tot de systemen heeft geregeld kunt u al uw te gebruiken inspectielocaties doorgeven via het digitale formulier. Dan worden deze locaties in e-CertNL beschikbaar gemaakt.
 • U kunt Naktuinbouw machtigen in e-CertNL zodat de helpdesk met u kunt meekijken in uw aanvragen. Dat maakt de hulp en ondersteuning makkelijker. Zie hiervoor de pagina e-CertNL en dan bij vraag 5.

Linken

Vragen en antwoorden

 1. Wat zijn de kosten voor een exportinspectie?
  Er geldt een jaarlijkse bijdrage zodra er meer dan twee bezoeken hebben plaatsgevonden. Daarnaast geldt voor elk bezoek een basistarief en met bijbehorend een tarief per inspectieminuut. Zodra een certificaat wordt opgemaakt in e-CertNL rekent de NVWA een bijdrage voor het gebruik van het systeem. Dit wordt door Naktuinbouw maandelijks (achteraf) gefactureerd.

Vraag?