Aanpassing diverse TQ’s

Publicatiedatum Nieuws: 09 juni 2021

Samen met UPOV en CPVO werken we aan geharmoniseerde TQ’s. In de komende weken maken we de TQ’s van sla, ui, tomaat, tomaat onderstam, wortel, spinazie, komkommer/augurk, meloen, courgette, watermeloen, mais en hennep gelijk aan die van het CPVO.

Samen met UPOV en CPVO werken we aan geharmoniseerde TQ’s

Dat wil zeggen dat de vragen in die TQ’s overeen komen. Online aanmelden bij de Raad voor plantenrassen en daarna overname van het rapport aanvragen bij het CPVO of in een ander UPOV-land wordt daardoor veel makkelijker.

Wat passen we aan?

In de komende weken worden de TQ’s van sla, ui, tomaat, tomaat onderstam, wortel, spinazie, komkommer/augurk, meloen, courgette, watermeloen, mais en hennep gelijk gemaakt aan die van het CPVO. Het gaat nu om harmonisatie van de vragen in hoofdstuk 5 en 7, maar ook hoofdstuk 4 wordt nog geharmoniseerd.

Voor sommige van deze gewassen volgt binnenkort mogelijk weer een aanpassing om ook aan te sluiten bij de UPOV TQ’s. Andere gewassen worden hierna geharmoniseerd.

Waar vindt u de actuele versies?

De actuele versie vindt u altijd op de website van de Raad voor plantenrassen: Technische vragenlijst groenten/Technical Questionnaire vegetables - Raad voor plantenrassen.