Diverse TQ's geharmoniseerd

Publicatiedatum Nieuws: 07 juli 2021

De TQ's van sla, ui, tomaat, tomaat onderstam, wortel, spinazie, komkommer/augurk, meloen, courgette, watermeloen, mais en hennep zijn geharmoniseerd met die van het CPVO. De gewijzigde TQ's gelden vanaf 1 juli 2021.

Waarom harmoniseren we de TQ's?

Samen met het CPVO, collega's in de Europese Unie en het bedrijfsleven werkten we afgelopen tijd aan het harmoniseren van de technische beschrijvingen (TQ's). Dit is om de TQ's meer op één lijn te brengen. Dat is vooral van belang voor het online aanmelden via CPVO en UPOV PRISMA.

Wat is er aangepast?

De hoofdstukken 5 en 7 zijn af. De andere hoofdstukken volgen nog.

De TQ's van sla, ui, tomaat, tomaat onderstam, wortel, spinazie, komkommer/augurk, meloen, courgette, watermeloen, mais en hennep zijn klaar. De gewijzigde TQ's voor deze gewassen zijn bij het CPVO ingegaan per 1 juli.

We werken voortaan met één versiebeheer voor de website van de Raad voor plantenrassen. Dit wordt een invulbare PDF zoals u die ook in de online aanmeldmodule vindt.

Waar vindt u de actuele versies?

De TQ's worden op de website van de Raad voor plantenrassen ook aangepast. Houd de website en de online aanmeldmodule in de gaten voor de nieuwste versies.