11 maart eerstvolgende online training e-CertNL

Publicatiedatum Nieuws: 29 januari 2021

Ga je voor het eerst boomkwekerijgewassen en sierteeltproducten buiten de EU exporteren? Vergeet dan niet een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken in e-CertNL. Hoe dat moet? Dat leert u in de online training e-CertNL op 11 februari 2021.

Hoe werkt e-CertNL?

Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit doet u via e-CertNL. Dit is een overheidssysteem voor het opmaken van onder andere fytosanitaire exportcertificaten en het aanvragen van fytosanitaire exportinspecties.

Door de Brexit krijgen meer bedrijven dan voorheen met e-CertNL te maken. Om bedrijven die voor het eerst gebruik gaan maken van e-CertNL op weg te helpen biedt Naktuinbouw een training e-CertNL (voor applicatie bomen en jonge planten) aan.

In 2020  en februari 2021 organiseerden we al diverse online trainingen. Op donderdag 11 maart volgt de eerst volgende online training e-CertNL in 2021. Heeft u interesse? Schrijf u dan snel in.

Inschrijven