Aanmelden met beurs voor PBR Course 2020

Publicatiedatum Nieuws: 15 juli 2019

Op 15 juni 2020 start de 23e 'Plant Breeders' Rights for food security and economic development Course' (voorheen PVP Course) in Wageningen. Deze opleiding richt zich op de uitvoering van het kwekersrechtsysteem, gebaseerd op de UPOV-principes. Deelnemers die in aanmerking willen komen voor een beurs moeten zich echter al vóór 15 oktober aanmelden.

PVP Course

Opleiding onderstreept belang kwekersrecht

Een sterk kwekersrechtsysteem kan de voedselzekerheid in elk land waarborgen en verbeteren. Naktuinbouw ontwikkelde de 'Plant Breeders’ Rights for food security and economic development Course' samen met Centre for Development, Wageningen UR om het belang van kwekersrecht in elk land te onderstrepen. Deze opleiding is gericht op:

  • het vergemakkelijken van de invoering en de praktische uitvoering van kwekersrecht in landen waar de wetgeving op dit gebied wordt ontwikkeld of onlangs is aangenomen;
  • een beter begrip van hoe een Plant Variety Protection System werkt voor degenen die betrokken zijn bij de registratie van nieuwe rassen.

Lees hier meer informatie over de opleiding en het aanvragen van studiebeurzen.

Inschrijven

Inschrijven voor de PBR Course zonder beurs kan tot en met 27 april 2020 rechtstreeks bij het Centre for Development Innovation, Wageningen UR. Aanvragen voor OKP- en MENA-beurzen kunnen worden ingediend  tot 15 oktober 2019. Wij raden u aan om u zo vroeg mogelijk in te schrijven, omdat sommige procedures (zoals het aanvragen van benodigde documenten) enige tijd kan duren.