Breedwise, HAS en Naktuinbouw intensiveren samenwerking

Publicatiedatum Nieuws: 09 mei 2017

Breedwise, HAS Hogeschool (HAS) en Naktuinbouw gaan intensiever samenwerken op het gebied van opleidingen en cursussen. Door deze samenwerking ontstaat er synergie in de opleidingen voor de sector plantaardig uitgangsmateriaal.

Samen opleidingen aanbieden

De drie organisaties hebben elk ruime ervaring in het ontwikkelen van cursussen voor deze sector en kunnen samen een compleet en stabiel cursusaanbod aanbieden. De organisaties versterken elkaar op de gebieden waar overlap van kennis is en vullen elkaar aan waar dat nodig is. Door de intensievere samenwerking wordt het uitwisselen van docenten en kennis eenvoudiger.

Vakopleiding plantenveredeling 

Vanaf september gaan Breedwise en HAS samen de tweejarige ‘Vakopleiding Plantenveredeling’ aanbieden. Deze opleiding biedt al decennialang een gedegen opleiding tot veredelingsassistent of junior-veredelaar. Qua inhoud komt deze opleiding in grote lijnen overeen met onderdelen van de reguliere HAS-opleiding. De locatie van de vakopleiding verhuist hiermee van Wageningen naar HAS Hogeschool in ’s Hertogenbosch. De samenwerking met andere opleiders blijft voor alle opleidingen waarin al werd samengewerkt bestaan.

HAS en Breedwise gaan ook voor andere kortere veredelingscursussen nauwer samenwerken. Naktuinbouw neemt de opleiding kwekersrecht van Breedwise over. 

Loket verandert niet

De bedrijven uit de sector plantaardig uitgangsmateriaal kunnen nog steeds bij de verschillende partijen terecht voor de opleidingen die zij in het verleden al zelfstandig aanboden. Dit blijft vooralsnog onveranderd. In het komende half jaar wordt de samenwerking tussen de verschillende opleiders op verschillende opleidingsniveaus in de sector nog verder vormgegeven.