Brexit 'deal' of 'no deal'? Wees goed voorbereid!

Publicatiedatum Nieuws: 28 oktober 2019

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil de Europese Unie (EU) verlaten. Op 19 oktober vroeg de Britse regering de EU om de datum voor de Brexit (was voorzien op 31 oktober) uit te stellen tot 31 januari 2020. De Europese Unie heeft op 28 oktober het Britse parlement uitstel gegeven tot uiterlijk 31 januari 2020 om de wetgeving in het Britse parlement rond te krijgen. Als de regering-Johnson het Lagerhuis eerder meekrijgt kan het ook eerder, zo meldt voorzitter Tusk van de Europese Raad.

Hoewel er een voorlopig akkoord is tussen het VK en de Europese Unie over de uittreding van het VK uit de EU, is het nog niet duidelijk of dit uiteindelijk leidt tot een 'deal' of 'no deal' situatie.

Brexit

Bedrijven moeten doorgaan met hun voorbereidingen en ondanks alle positieve geluiden in de media rekening blijven houden met alle scenario's. Dit totdat er een definitief akkoord is bij en tussen alle partijen.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

  1. Check onze Brexit-pagina
  2. Als u specifieke vragen heeft over de handel van teeltmateriaal van en naar het VK, dan kunt u contact opnemen met onze Naktuinbouw Brexit-informatielijn, via telefoon (071) 332 61 00 of e-mail. Het klantcontactcentrum van Douane, Belastingdienst, NVWA, KvK en RVO is te bereiken via telefoonnummer: 088 042 52 00
  3. Check de website van de NVWA over Brexit
  4. Doe de Brexit Impactscan
  5. Lees het Brexit-magazine vol inspiratie en handige tips
  6. Speel Track & Trace met Brexit en ontdek of je je product of dienst na Brexit aan de overkant van het Kanaal krijgt
  7. Beluister de Brexit podcasts waarin ondernemers en experts je Brexit-tips geven
  8. Check de website hulpbijBrexit

Belangrijk is dat u in uw voorbereidingen niet alleen naar uw eigen bedrijf kijkt. Bekijk de gehele keten; tot het moment dat het product op de plaats van bestemming is.