Brexit is een feit!

Publicatiedatum Nieuws: 09 februari 2021

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verliet de Europese Unie (EU) op 31 december 2020. In het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk zijn veel dingen ingrijpend veranderd. Wees alert op de veranderingen die nu gelden en in de komende maanden nog gaan veranderen!

Brexit

Ga direct naar Vraag en Antwoord

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact op met de Naktuinbouw Brexit-informatielijn: (071) 332 61 00. Vanaf 1 januari 2021 tot 15 februari is deze op maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 20:00 uur en in het weekend van 08:00 tot 16:30 uur bereikbaar.

Het VK is voor EU nu een ‘derde land’

Brexit heeft grote gevolgen gekregen voor bedrijven in Nederland die direct of indirect handel hebben op het VK. Brexit leidde tot nieuwe grenzen en dus hogere invoerkosten, complexere procedures en meer controles. Deze zijn vergelijkbaar met andere landen buiten de EU (derde landen). De Brexit-gevolgen zijn soms ook van invloed op uw toeleveranciers. Weet dus goed wat er gebeurt in de keten waar u deel vanuit maakt.

Meer weten?

Lees hier meer over de Brexit. Registratie bij NVWA, Naktuinbouw en RVO is in ieder geval noodzakelijk. Heeft u ondersteuning nodig? Bel dan de Naktuinbouw-Brexit-lijn (071) 332 61 00 of vul dit contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

U vindt ook de nodige informatie op het Brexitloket of neem contact op met dit loket van de Rijksoverheid, tel (088) 042 52 00. Op het Brexitloket kunt u ook het webinar van 7 januari 2021 terugkijken. Hierin werden vragen vanuit de Agrosector behandeld.

Brexitloket organiseert online spreekuren voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers organiseert Brexitloket 5 online spreekuren, waarbij steeds één onderwerp centraal staat. Experts van de Rijksoverheid en uit het bedrijfsleven staan klaar om vragen te beantwoorden.

Data en thema's

Meld u aan voor de themaspreekuren