"Het is vijf over twaalf"

Publicatiedatum Nieuws: 20 juli 2021

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk wijst ons erop dat we technologie nodig hebben om te kunnen 'overleven'. Innovaties gaan nog niet ver genoeg, schetst hij in Buitenstebinnen 16. 

Naktuinbouw bestaat dit jaar 80 jaar. Wat kunnen we leren van de geschiedenis wat we kunnen gebruiken voor de toekomst? Naktuinbouw vroeg het futurist Richard van Hooijdonk. Hij schetst dat technologie noodzakelijk is. Daarmee kunnen wij de uitdagingen die ons te wachten staan het hoofd te bieden. In andere sectoren zijn er veel voorbeelden waar ook de tuinbouwsector van kan leren.

Van Hooijdonk ziet mooie kansen

"In de toekomst zullen er nauwelijks beperkingen zijn als het gaat om voedselproductie," stelt Van Hooijdonk. “Denk dan aan slimme kassen, waarin we groenten, fruit, bloemen en planten onder bijna alle omstandigheden kunnen verbouwen. Overal, zelfs in de woestijn. Daarnaast vervaagt de grens tussen gezondheid en voeding. Door DNA engineering zullen we in staat zijn om eigenschappen te veranderen. Een komkommer of tomaat gaat een nog grotere bijdrage leveren aan het lichamelijk welzijn van mensen. Daarnaast leveren grote kostenbesparingen en efficiëntie concurrerende land- en tuinbouw op."

Lees hier het artikel met Richard van Hooijdonk Buibi 16.pdf of pak de hele Buitenstebinnen 16 erbij!

Ontvangt u liever een gedrukt exemplaar? Vraag deze gerust op bij team Communicatie & Opleidingen.