Internationale opleiding over kwekersrecht succesvol afgerond

Publicatiedatum Nieuws: 09 december 2022

Maandag 12 december reiken we online de certificaten uit aan de deelnemers van de internationale opleiding Plant Breeder’s Rights for Food Security and Economic Development. Daarmee sluiten we na ruim twee maanden deze opleiding af.

Online PBR Course in Naktuinbouw Academy

De opleiding gaat over het belang van een kwekersrecht, de ins en outs van het UPOV-systeem, de administratieve kant, de uitvoerende kant (DUS-principes en onderzoek), het Europese Communautaire PBR-systeem en de handhaving van kwekersrecht. Vijftien deelnemers uit zeven landen (Egypte, Ghana, Nigeria, Tanzania, Mexico, Dominicaanse Republiek en Nederland) verdiepten zich de afgelopen twee maanden in deze onderwerpen.

E-learnings, masterclasses en live online sessies

Het grootste deel van de lesstof namen de deelnemers tot zich via de Naktuinbouw Academy, ons online leerplatform. Daarnaast waren er live Masterclasses waarin prominenten op hun vakgebied bepaalde onderwerpen nader toelichten. Ook was er elke week een plenaire online sessie waarin dieper op de lesstof werd ingegaan en waarin voldoende ruimte voor vragen en discussie was. Als sluitstuk presenteerden de deelnemers per land een Road Map: een inventarisatie van de knelpunten voor een goed werkend kwekersrechtsysteem in eigen land en een verbeterplan. 

Begin oktober startte de opleiding. Op maandag 12 december reiken we online de certificaten uit aan de deelnemers. Daarmee sluiten we de opleiding voor 2022 formeel af. 

Heeft u interesse in deze opleiding?

Houd onze website in de gaten wanneer we de opleiding in 2023 organiseren.

Meer informatie