Kostenwijziging aanpassingen Naktuinbouw-attesten

Publicatiedatum Nieuws: 09 november 2022

Vanaf 1 januari 2023 brengen we wijzigingen in Naktuinbouw-attesten in rekening. We trekken dit gelijk met de kosten voor het wijzigen van oranje en blauwe ISTA-certificaten.

Naktuinbouw Laboratoria heeft een uitgebreid toetsportfolio met veel gewassen. In 2021 hebben we 29.825 attesten en 4.215 oranje ISTA-certificaten / blauwe ISTA-certificaten (OIC/BIC) afgegeven. In 2020 waren dit 27.272 attesten en 5.349 OIC/BIC’s.

Wij doen er alles aan om onze dienstverlening voorspoedig te laten verlopen. Het komt echter vaak voor dat klanten na het uitgeven van Naktuinbouw-attesten toch nog om wijzigingen vragen. Het opnieuw openen en wijzigingen aanbrengen in Naktuinbouw-attesten is een tijdrovend en verstorend proces. Tot nu toe werden de kosten voor deze wijzigingsaanvragen niet gefactureerd voor de Naktuinbouw-attesten. Voor de ISTA-certificaten was dit al wel ingeregeld. Vanaf 1 januari 2023 trekken we dit dus gelijk.

Moet er een wijziging op de attesten plaatsvinden omdat wij iets niet goed hebben overgenomen? Dan brengen we dit niet in rekening.

Op onze website vindt u de prijzen voor het wijzigen van Naktuinbouw-attesten en ISTA-certificaten.