Let op bij wijzigingen bedrijfsvorm bij Kamer van Koophandel

Publicatiedatum Nieuws: 20 augustus 2020

Uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Overweegt u een wijziging van bedrijfsvorm, dan kan dat grote consequenties hebben. Geef dit daarom altijd door aan onze administratie.

Bij de registratie bij de Kamer van Koophandel is een combinatie van KvK-nummer en vestigingsnummer uitgegeven. De combinatie van deze twee nummers is gekoppeld aan uw fytosanitaire registratienummer. Overweegt u een wijzing van bedrijfsvorm, hou dan rekening met onderstaande belangrijke mededeling.

Wijziging van bedrijfsvorm bij de KvK kan grote consequenties hebben

Als u uw bedrijf bijvoorbeeld laat omzetten naar een andere rechtsvorm doe dit dan altijd op statutaire basis. U behoudt dan de combinatie van KvK-nummer en vestigingsnummer. Uw fytosanitaire registratienummer blijft dan ook behouden. De koppeling is immers bekend in de NVWA database.

Niet statutair wijzigen betekent een nieuw fytosanitair registratienummer

Verpakkingsmateriaal wat u bijvoorbeeld met het fytosanitaire registratienummer in voorraad laat drukken is dan niet meer geldig. U krijgt immers een nieuw fytosanitair nummer. Het oude materiaal mag vanaf dat moment niet meer gebruikt worden.

Geef een wijziging bij de KvK altijd door aan de administratie van Naktuinbouw

Dit geldt ook voor andere wijzigingen die te maken hebben met uw bedrijfsgegevens. Stuur hiervoor een e-mail naar keuringen@naktuinbouw.nl. Geef in de mail duidelijk aan welke gegevens gewijzigd worden.