In memoriam Jan Bravenboer

Publicatiedatum Nieuws: 02 oktober 2017

Onze collega Jan Bravenboer (65) is zaterdagavond 30 september overleden na een kort ziekbed. Jan was bij Naktuinbouw in dienst als senior medewerker Rassenonderzoek, met als specialisatie roos, Alstroemeria, Agapanthus, Bouvardia, Ficus en Pentas.

Loopbaan

Jan begon zijn loopbaan in 1969 bij het Rijksproefstation voor Zaadcontrole als laborant. Later kwam hij in dienst bij de Wageningen UR. Eerst bij het onderdeel CPRO-DLO, vervolgens bij Plant Research International WOT-Unit CGN. Hij was daar assistent onderzoeker.

Passie voor roos en Alstroemeria

Op 1 januari 2006 nam Naktuinbouw het kwekersrechtonderzoek over van Wageningen UR. Jan kwam toen bij Naktuinbouw in dienst als senior medewerker Rassenonderzoek. In het werk hield Jan vooral van het technische DUS-onderzoek bij de gewassen roos en Alstroemeria.

Gedachtenis

Onze gedachten en ons medeleven gaan op de eerste plaats uit naar Mieke (de vrouw van Jan), familie en directe naasten. We wensen hen bijzonder veel sterkte in deze zo droevige periode. Jan blijft in onze gedachten als een man met veel passie voor Alstroemeria’s, Bouvardia en rozen. En met een groot hart voor sierteeltbedrijven en overige sierteeltgewassen.

 

Moge Jan rusten in vrede.

Directie, medewerkers en bestuur Naktuinbouw.