Nieuw: online training Werken met de digitale zadenatlas

Publicatiedatum Nieuws: 28 april 2021

Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een zadenatlas nieuw voor u? Volg dan de nieuwe online training 'Werken met de digitale zadenatlas' op 23 juni.

Wat leert u in de introductietraining?

In deze training leert u hoe plantensoorten zijn ingedeeld en de naamgeving is opgebouwd. U leert over de bouw van zaden en vruchten en oefent u het gebruik van de noodzakelijke termen voor de onderdelen die we kunnen onderscheiden. U leert zelfstandig boeken en websites te raadplegen, die u helpen bij het vinden van de juiste naam van de (bloem)zaden en vruchten.

Foto's en proefmateriaal van verschillende soorten zaden en vruchten ondersteunen deze introductie. Ook bespreken we of en wanneer materiaal nog kiemkrachtig is en tot een nieuwe plant kan uitgroeien. 

De training wordt online verzorgd in de Naktuinbouw Academy

Voor de online sessie is een laptop/computer nodig met camera en speaker en toegang tot MS Teams. Deze eendaagse training bestaat uit vier blokken van elk 75 minuten, waarin we 50 minuten theorie/les geven en dit 25 minuten bespreken met de groep. Daartussen zitten pauzes met een paar opdrachten. 

Heeft u interesse?

Meer informatie en inschrijven