Nieuw plantenpaspoort: nieuwe autorisatie

Publicatiedatum Nieuws: 20 september 2019

Op 14 december 2019 is het zover. Dan is de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening van kracht. Zorg ervoor dat u op tijd aan alle voorwaarden voldoet. 

Voorbeeld plantenpaspoort

Het plantenpaspoort gaat flink veranderen 

Er zijn gevolgen voor het plantenpaspoort dat u nu gebruikt. Een aantal gegevens mag er niet meer op staan en een aantal komen er juist bij. Op onze website vindt u de wijzigingen in de belangrijkste vragen en antwoorden.

Vernieuw de bedrijfsautorisatie

U bent vanuit de oude plantenpaspoort regelgeving al bekend met autorisatie voor het plantenpaspoort. Toch gaat er voor u ook iets veranderen. De oude autorisatie vervalt per 14 december 2019. Vraag nu direct een nieuwe autorisatie aan. Naktuinbouw moet uw nieuwe plantenpaspoort goedkeuren, voordat u deze kan gebruiken. Wij vragen u dus om gelijk met de autorisatie ook eventuele nieuwe plantenpaspoortuitingen (sticker, hoes, steeketiket, etc.) mee te sturen. Dit mogen ook foto’s zijn, zolang de gegevens maar goed leesbaar zijn. Zo kunnen we in één keer alles controleren.

Regel deze zaken ruim voor de deadline 

U voorkomt hiermee dat u achter in de rij komt te staan. We kunnen vantevoren al deze zaken voor u regelen. Uiteraard gaat het nieuwe plantenpaspoort én de autorisatie pas op 14 december 2019 in. Als de nieuwe gegevens en documenten binnen zijn en akkoord bevonden, dan betekent dit voor u een soepele en snelle overgang. 

De deadline van 14 december 2019 missen heeft grote consequenties 

U mag dan geen plantmateriaal in welke vorm dan ook meer in het handelsverkeer brengen. 

Neem voor meer informatie contact op met uw keurmeester of het team Administratie Keuringen, tel. (071) 332 61 29.