Nieuw plantenpaspoort: nieuwe autorisatie

Publicatiedatum Nieuws: 29 november 2019

Op 14 december 2019 is het zover. Dan is de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening van kracht. 

Voorbeeld plantenpaspoort

Het plantenpaspoort verandert flink 

Er zijn gevolgen voor het plantenpaspoort dat u nu gebruikt. Een aantal gegevens mag er niet meer op staan en een aantal komen er juist bij. Op onze website vindt u de wijzigingen in de belangrijkste vragen en antwoorden.

Vernieuw de bedrijfsautorisatie

U bent vanuit de oude plantenpaspoort regelgeving al bekend met autorisatie voor het plantenpaspoort. De oude autorisatie vervalt per 14 december 2019. Mocht u dat nog niet hebben gedaan, vraag dan nu direct een nieuwe autorisatie aan. Naktuinbouw moet uw nieuwe plantenpaspoort goedkeuren, voordat u deze kan gebruiken. Wij vragen u dus om gelijk met de autorisatie ook eventuele nieuwe plantenpaspoortuitingen (sticker, hoes, steeketiket, etc.) mee te sturen. Dit mogen ook foto’s zijn, zolang de gegevens maar goed leesbaar zijn. Zo kunnen we in één keer alles controleren.

De deadline van 14 december 2019 missen heeft grote consequenties 

Mocht u dit nog niet geregeld hebben, dan kunnen wij u niet garanderen dat u de deadline haalt. Vanwege de vele aanvragen is er bij ons een wachttijd. De consequentie is dat u dan vanaf 14 december geen plantmateriaal in welke vorm dan ook in het handelsverkeer mag brengen. 

Neem voor meer informatie contact op met uw keurmeester of het team Administratie Keuringen, tel. (071) 332 61 29.