Onze coronamaatregelen

Publicatiedatum Nieuws: 20 december 2021

Ook Naktuinbouw doet er alles aan om te helpen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Naktuinbouw volgt de adviezen, richtlijnen en maatregelen van RIVM en de Rijksoverheid. Wat merkt u daarvan?

Coronavirus

Onze keurings-, inspectie- laboratoriumwerkzaamheden en opleidingen gaan door. Waar nodig op een aangepaste wijze, bijvoorbeeld online.

  Wat betekent het voor keuringen op uw locatie?

  Onze keurmeesters nemen op locatie voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat zij het coronavirus verspreiden, dan wel zelf besmet worden. Zij houden zich aan de beschermende maatregelen van bedrijven die zij bezoeken. Wij vragen u in onbekende situaties vooraf of het bezoeken van de locatie veilig is. Dit om te voorkomen dat de keurmeester een inspectie uitvoert die risicovol is. We willen u ook vragen dat als na een bezoek van ons blijkt dat er ziektegevallen op uw bedrijf zijn u het ons meldt.

  Het voorkomen van verspreiding van het virus kunnen we niet alleen. Dat doen we samen! Ook van u verwachten we alle medewerking om ons bedrijfsbezoek mogelijk te maken. Onze keurmeesters nemen geen enkel risico. Zij hebben de opdracht om een bezoek af te breken als blijkt dat er onnodige risico’s zijn. Wij rekenen daarom op uw medewerking en begrip. U bent er zelf ook bij gebaat dat uw producten op tijd het handelscircuit in kunnen.

  Wij verwachten bij een bedrijfsbezoek het volgende van u:

  • Een veilige werkomgeving voor onze keurmeester.
  • Meld direct bij binnenkomst van onze keurmeester eventuele bijzonderheden, in het geval er iets aan de hand is op uw bedrijf. Dit kan variëren van medewerkers met symptomen tot bijzonderheden in het te keuren product.
  • Houd altijd minstens anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Leg documenten vast klaar (op gepaste afstand).
  • Enig geduld. Soms vragen aanpassingen in de werkwijze wat extra inspanning en tijd. Iedereen doet zijn uiterste best om zo efficiënt als mogelijk te werken.

  Wilt u Naktuinbouw bezoeken of  een monster afgeven?

  Naktuinbouw kun u bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het stempelen van certificaten of het afleveren van materiaal. Laat u vooraf even weten dat u bij ons langs komt? Het vooraf afstemmen is nodig omdat onze medewerkers waar mogelijk thuiswerken. Onze bezetting op onze locaties is hierdoor beperkt. Houd er rekening mee dat er hierdoor eventueel vertraging in uw proces kan ontstaan.

  De DUS-onderzoeken voor kwekersrecht van onze afdeling Rassenonderzoek lopen door. Het bezoeken van proeven kan op afspraak als er sprake is van een bijzondere situatie of als een probleem zich voordoet. Als u ons in een dergelijke situatie niet kunt of wilt bezoeken, dan brengen wij u graag op de hoogte via foto, video of live stream.

  Bij een bezoek aan Naktuinbouw treffen we natuurlijk voorzorgs- en hygiënemaatregelen, houdt u zich dan aan onze coronamaatregelen:

  • U komt niet uit een risicogebied of bent daar recent geweest.
  • U heeft geen contact gehad met een coronapatiënt of iemand die (milde) symptomen vertoont / heeft vertoond.
  • U mag zelf geen verkoudheidsklachten of koorts hebben als u ons bezoekt.
  • U houdt zich aan de voorgeschreven afstand van anderhalve meter tot onze medewerkers.
  • U overhandigt uw pakket ‘contactloos’ bij de receptie.

  Bij onze receptie doen wij een gezondheidscheck.

  Komt u een opleiding bij ons volgen?

  Bij het uitvoeren van onze opleidingen staat uw gezondheid en die van onze trainers en medewerkers voorop. Wij verwelkomen u graag online en in enkele gevallen op onze locatie met naleving van het speciale Coronaprotocol Opleidingen. Dit is een aanvulling op de alinea hierboven. De praktijkexamengroepen zijn verkleind tot maximaal 2 deelnemers op 1 docent, om zo 1,5 meter afstand te kunnen blijven houden. Van uw kant vragen wij begrip voor de maatregelen én een passende houding. 

  Contact

  Waar mogelijk werken onze medewerkers thuis. We geven daarom de voorkeur aan contact via e-mail. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

  Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.