Opleiding Bemonstering van planten op 4 september

Publicatiedatum Nieuws: 07 mei 2018

Wilt u zeker weten dat het monster dat u neemt echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? Schrijf u vóór 22 juli in voor de opleiding Bemonstering van planten en leer op 4 september hoe u op de juiste manier bemonstert.

Het nemen van plantmonsters

In deze opleiding staat het nemen van monsters bij planten en partijen centraal. U leert dat de betrouwbaarheid van een bemonstering vrijwel geheel wordt bepaald door de werkwijze en deskundigheid van u, de monsternemer.

Het nemen van een monster van een partij vormt de basis voor betrouwbare kwaliteitsbepalingen. U leert tijdens de opleiding de achtergronden van het monsternemen en waarom bedrijfshygiëne tijdens het bemonsteren belangrijk is. Daarnaast gaat u direct ervaring opdoen in de praktijk. U gaat aan de slag met het uitwerken van bemonsteringsplannen en het nemen van monsters aan de hand van deze plannen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers die betrokken zijn bij of zelf monsters nemen van planten. Ook voor mensen met jarenlange ervaring kan het verfrissend zijn om met een kritische blik naar het eigen bemonsteringsproces te kijken en kennis en vaardigheden uit de opleiding mee te nemen naar de eigen praktijk.

Na het positief afronden van de opleiding Bemonstering van planten bent u erkend monsternemer in het kader van NAL/ASLN, Elite en GSPP. 

Wanneer & waar?

De opleiding is op 4 september (lesdag 9.30 - 16.00 uur). Op 11 en 12 september 2018 vinden de examens plaats bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

Heeft u interesse?

Graag ontvangen wij uw inschrijving vóór 22 juli 2018.