Plant XR: Handen ineen voor sterke gewassen van de toekomst

Publicatiedatum Nieuws: 08 december 2021

De wereldbevolking groeit, gewassen moeten productiever worden en bovendien duurzamer geteeld. Terwijl gewassen steeds meer stress ondervinden vanwege klimaatverandering. Bij zulke uitdagingen is het verstandig om de handen ineen te slaan. Universiteiten en veredelaars gaan samenwerken binnen het programma Plant-XR aan weerbare gewassen.

Hoogleraar Guido van den Ackerveken is programmaleider van Plant-XR. “We willen snappen hoe de machinerie in de plant werkt op het gebied van weerbaarheid”, vertelt hij. Binnen Plant-XR gaat het om het achterhalen van fundamentele kennis en begrip hoe weerbaarheid werkt. Hierin werken veredelingsbedrijven en universiteiten samen.

In dit artikel over Plant XR licht Guido van den Ackerveken het programma verder toe. Dit artikel staat in ons magazine Buitenstebinnen 17, dat volgende week verschijnt. Deze editie staat helemaal in het teken van verduurzaming. U leest diverse initiatieven en gedachten hierover van bedrijven en organisaties in de teeltmateriaalsector.

Meer Buitenstebinnen?

Ons magazine Buitenstebinnen belicht ons werk vanuit diverse oogpunten, zowel overheid als bedrijfsleven. Buitenstebinnen verschijnt tweemaal per jaar. Eerdere edities vindt u op onze webpagina over Buitenstebinnen.