Samenwerking om kennis te bundelen: Kennispodium

Publicatiedatum Nieuws: 18 november 2022

Dat bleek gisteren tijdens het Kennispodium over hoe u uw bedrijf zo goed mogelijk kunt beschermen tegen ziekten & plagen de belangrijkste conclusie.

Kennispodium 17 november 2022

Bij het kennispodium waren circa zeventig medewerkers van geregistreerde bedrijven, bestuurders en brancheorganisaties aanwezig bij Naktuinbouw.

Sprekers belichtten boeiende onderwerpen

  • Marco van Dalen, beleidsmedewerker bij Naktuinbouw, illustreerde aan de hand van een NASA-voorbeeld het belang van goed geïnformeerd zijn. Welke sloten komt u tegen op zoek naar de sleutel tot succes?
  • Peter van Enckevort, coördinator en lead-auditor bij Naktuinbouw nam de aanwezigen mee in een methode om ziekten & plagen buiten het bedrijf te houden.
  • Antoine Artz, Head of Hygiene bij BASF Vegetable Seeds, liet zien dat het voorkomen van besmettingen een hoge prioriteit heeft om de faciliteiten duurzaam te kunnen blijven gebruiken. Daarnaast ook praktische voorbeelden hoe je medewerkers meeneemt in bewustwording en gedrag rond hygiëne. Want: hygiëne is zo sterk als de zwakste schakel.
  • Ivo van den Nieuwenhuizen, Product Owner Innovatie en Vernieuwing bij het Innovatielab van de NVWA, liet ontwikkelingen zien die de zintuigen van mensen overtreffen. Welke nieuwe technieken zijn of worden ontwikkeld om het toezicht te verbeteren en zijn ook bruikbaar voor het bedrijfsleven?

Kennispodium 17 november 2022-sprekers

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking blijven opzoeken

Directeur John van Ruiten: "Het doel van het kennispodium is om kennis met elkaar uit te wisselen en te bundelen. Ook voor het onderwerp van vandaag blijkt de behoefte groot om ervoor te zorgen dat we niet versnipperen, maar de samenwerking blijven opzoeken."

Kennispodium John van Ruiten