Wij staan op Plantarium

Publicatiedatum Nieuws: 03 augustus 2018

Naktuinbouw ontmoet u graag in stand 66 op vakbeurs Plantarium in Boskoop. Elke beursdag van woensdag 22 augustus tot en met vrijdag 24 augustus lichten wij voor u interessante thema’s uit.

Het plantenpaspoort krijgt een nieuw gezicht

Het plantenpaspoort, al jaren een vertrouwd begrip. Toch gaat er iets veranderen. Per 14 december 2019 krijgt u te maken met nieuwe EU-wet- en regelgeving rondom de plantenpaspoortplicht: de EU-Plantgezondheidsverordening. De nieuwe verordening zorgt ervoor dat het plantenpaspoort makkelijker herkenbaar is en dat bij besmettingen de mogelijke bron makkelijker te traceren is.

Op woensdag 22 augustus is Peter Lentjes, senior beleidsmedewerker van de afdeling Keuringen, aanwezig in de stand om al uw vragen hierover te beantwoorden.

Hoe bereidt u zich voor op de Brexit?

Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Door dit vertrek gaan andere handelsafspraken gelden en komen er extra procedures. Weet u al wat dit voor uw onderneming gaat betekenen?

Donderdag 23 augustus is Edwin Egthuijsen, manager Fytosanitaire zendingsinspecties, in onze stand aanwezig. Hij brengt in kaart wat de gevolgen van de Brexit zijn voor Naktuinbouw en hoe wij daar op in kunnen spelen. Daarvoor kan hij uw input goed gebruiken. Hij gaat dan ook graag met u in gesprek over hoe u zich voorbereidt op de Brexit.

Edwin is ook de man bij wie u moet zijn als u vragen heeft over e-CertNL.

Bekend gezicht in de regio Boskoop

Op vrijdag 24 augustus is keurmeester Natasja Luiten aanwezig in onze stand. Natasja is geen onbekende meer voor de boomkwekers in de regio Boskoop. Op vrijdag staat ze u graag te woord.

U bent ook welkom in onze stand met andere vragen

Naast de genoemde onderwerpen kunt u natuurlijk ook met andere vragen in onze stand terecht. Zo is er elke beursdag naast een medewerker van de afdeling Keuringen ook een medewerker van de afdeling Rassenonderzoek in onze stand aanwezig. Wilt u meer weten over kwekersrecht of de naamlijsten van houtige gewassen en/of vaste planten, of over Xylella, Select Plant Laan- en Sierbomen? Of heeft u een andere vraag? Kom naar onze stand.

U kunt gratis naar binnen!

Naktuinbouw heeft voor u een relatiekaart beschikbaar. Of u kunt zich gratis registreren op de website van Plantarium. 

In de agenda: 19 of 20 september

U kunt ook naar een van de twee informatiebijeenkomsten komen die wij organiseren op 19 en 20 september 2018. De bijeenkomsten gaan over het plantenpaspoort nieuwe stijl en wat er op u afkomt in verband met de Brexit. Ook geven we u uitleg over e-CertNL. 

De bijeenkomsten beginnen om 16.30 uur en duren inclusief een eenvoudige maaltijd tot 20.00 uur. De bijeenkomst op 19 september is in Tiel, de bijeenkomst op 20 september in Roelofarendsveen.