Wijziging contactgegevens aanvragen kwekersrecht en toelating in Nederland

Publicatiedatum Nieuws: 30 april 2018

Uw aanvragen voor Nederlands kwekersrecht en/of toelating dient u in bij de Raad voor plantenrassen. De Raad voor plantenrassen besteedt de uitvoering van het DUS-onderzoek uit aan Naktuinbouw. Door het wijzigen van de contactgegevens is er nu meer duidelijkheid over de verschillende taken en verantwoordelijkheden van beide organisaties.

Contactgegevens Raad voor plantenrassen

Uw aanvragen voor Nederlands kwekersrecht en/of toelating dient u in bij de Raad voor plantenrassen. Ook voor vragen over de procedure, tarieven, inlevereisen en benodigde formulieren voor het indienen van Nederlandse aanvragen kunt u bij de Raad terecht. U kunt de status van uw ingediende aanvraag in het online Nederlands Rassenregister opvragen.

Wilt u vanaf nu deze contactgegevens gebruiken:

Raad voor plantenrassen

Postbus 14

2370 AA Roelofarendsveen

Tel. (071) 332 61 37

E-mail: teamsupport@rasraad.nl

www.raadvoorplantenrassen.nl

Contactgegevens Naktuinbouw

De Raad voor plantenrassen besteedt de uitvoering van het DUS-onderzoek uit aan Naktuinbouw. Ook is Naktuinbouw door het CPVO aangewezen om het DUS-onderzoek voor Europees kwekersrecht in circa 1.000 gewassen uit te voeren. Voor vragen over het DUS-onderzoek van uw aanvraag kunt u terecht bij de afdeling Rassenonderzoek van Naktuinbouw. U kunt de status van het DUS-onderzoek ook via mijnNaktuinbouw.nl opvragen.

Wilt u vanaf nu deze contactgegevens gebruiken:

Naktuinbouw – afdeling Rassenonderzoek

Postbus 40

2370 AA Roelofarendsveen

Tel. (071) 332 61 21

E-ail: teamsupport@rasraad.nl

www.naktuinbouw.nl