Bezoek ons op de IPM

Publicatiedatum Nieuws: 12 januari 2023

Samen met andere nationale onderzoekstations Bundessortenamt (Duitsland), GEVES (Frankrijk), COBORU (Polen) en het Community Plant Variety Office is Naktuinbouw aanwezig met een gezamenlijke stand op IPM ESSEN 2023. 's Werelds grootste vakbeurs voor de tuinbouwsector.

Naktuinbouw staat op IPM Essen

IPM is van 24 tot en met 27 januari 2023 in Essen, Duitsland

De beurs is een mooie gelegenheid voor Naktuinbouw, het CPVO en andere nationale onderzoekstations om na twee jaar onderbreking door COVID klanten en belanghebbenden te ontmoeten. Bezoekers die vragen hebben of informatie zoeken over het aanvragen van kwekersrecht in de Europese Unie kunnen onze gezamenlijke stand bezoeken om experts te ontmoeten en onderwerpen te bespreken. De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur op 24 t/m 26 januari en van 9.00 uur tot 17.00 uur op 27 januari.

Met één enkele aanvraag kunnen veredelaars van over de hele wereld kwekersrecht krijgen dat geldig is op het hele grondgebied van de Europese Unie.

De Europese Unie is een belangrijke markt voor siergewassen

De EU kent één van 's werelds hoogste dichtheden van de productie van siergewassen. Naktuinbouw onderzoekt jaarlijks bijna 1.000 aanvragen voor Europees kwekersrecht (groente-, land-, sier- en fruit-/boomkwekerijgewassen). Siergewassen kennen het grootste aantal EU-aanvragen (+/-53%), dan landbouwgewassen (+/-26%) en groente- en fruitgewassen (+/-21%). Het door het CPVO beheerde kwekersrechtsysteem - uniek in zijn soort - heeft een positieve economische en ecologische impact op de EU en creëert een extra BNP-waarde van € 13 miljard. Uit een recente studie die samen met het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) is opgesteld, bleek dat het Europese kwekersrechtsysteem bijdraagt ​​aan een hogere landbouwproductie en 15% van de huidige productie van siergewassen in de EU voor zijn rekening neemt.

Bezoek ons!

Met meer dan 1.500 exposanten uit meer dan 45 landen en zo'n 54.000 bezoekers is IPM ESSEN echt een unieke vakbeurs met wereldwijde markttrends en het ontmoeten van sectorgenoten.

Bezoekers vinden onze gezamenlijke stand in Hal 2, Stand 2B23. Wij bieden u graag, zolang beschikbaar, een gratis toegangsbewijs aan. Stuur ons een e-mail en u ontvangt een unieke code om uw ticket te downloaden (beperkt aantal tickets beschikbaar).