Lees voor

Nieuws

domeinhoofden

5 december 2023

Op weg naar hét kennis- en expertisecentrum voor plantmateriaal

Onze nieuwe Buitenstebinnen ligt over twee weken op de mat of in de mailbox. We delen nu alvast het eerste artikel.

5 december 2023

Jan Meiling volgt John van Ruiten op als directeur 

Jan Meiling vormt vanaf 1 februari samen met Stef Schuijt de directie van Naktuinbouw. John van Ruiten treedt per die datum terug als directeur en sluit in de loop van 2024 op 67-jarige leeftijd een lange loopbaan bij Naktuinbouw af. 

5 december 2023

Wijzigingen in management Naktuinbouw

Er zijn verschillende wijzigingen in het MT van Naktuinbouw. We zetten ze voor u op een rij.

30 november 2023

Live online lancering opvolger van de Biodatabase: vrijdag 1 december

Per vrijdag 1 december 2023 wordt de Biodatabase van Naktuinbouw vervangen door de database OrganicXseeds (OXS). Op de website www.organicxseeds.nl, die op 1 december live gaat, is het actuele aanbod van biologisch plantaardig teeltmateriaal te vinden bestemd voor Nederlandse biologische boeren en tuinders.

8 november 2023

Basistraining Fytosanitair Controlemedewerker dit jaar nog van start

Nu NVWA en KCB groen licht hebben gegeven voor het bedrijfserkenningensysteem dat aansluit op het Border Target Operating Model (TOM) van het Verenigd Koninkrijk, gaan de trainingen hiervoor van start.

7 november 2023

Naktuinbouw organiseert opfriscursus Fytosanitair controlemedewerker

Fytosanitair controlemedewerkers die in 2022 de training 'Fytosanitair controlemedewerker' met een diploma afsloten moeten nog een opfristraining volgen. Dit hebben NVWA, KCB en het bedrijfsleven met elkaar afgesproken. Naktuinbouw verzorgt deze training in opdracht van de NVWA. De training vindt plaats op 17, 18 en 19 januari 2024.

Minder aantastingen gevonden bij bacterievuurcontroles

30 oktober 2023

Minder aantastingen gevonden bij bacterievuurcontroles

De bacterievuurcontroles zijn afgerond en geëvalueerd. Er zijn dit jaar behoorlijk minder vondsten: van de 250 bacterievuuraantastingen in 2022 naar 150 aantastingen dit jaar.

Naktuinbouw op IPM in Essen

25 oktober 2023

Naktuinbouw op IPM in Essen

Van 23 tot en met 26 januari 2024 staat Naktuinbouw op de internationale beurs IPM in Essen. Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand.

20 oktober 2023

Nieuwe EU regelgeving Anoplophora chinensis

Vanaf 1 januari 2024 gelden er nieuwe eisen en bijbehorende inspecties bij de import van waardplanten van Anoplophora chinensis (Oost-Aziatische boktor) uit alle derde landen. Dit zijn landen buiten de Europese Unie. Het gaat om alle planten met een stam of wortelhals met een diameter van 1 cm of meer op hun dikste punt. Op dit moment gelden er alleen nog importeisen speciaal voor waardplanten uit China en voor Acer uit alle landen.

John van Ruiten reflecteert in magazine Seed World Europe

12 oktober 2023

John van Ruiten reflecteert in magazine Seed World Europe

In het meest recente nummer (september 2023 - nr. 3) van het tijdschrift Seed World Europe staat een artikel waarin onze directeur John Van Ruiten werd geïnterviewd. Ze spraken over verschillende onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van de plantgezondheid, maar ook over de nieuwe voorgestelde EU-wetgeving en de impact ervan op de zaadsector.

Geen Meloidogyne enterolobii aangetroffen in survey

9 oktober 2023

Geen Meloidogyne enterolobii aangetroffen in survey

In het voorjaar van 2023 heeft Naktuinbouw een extra survey uitgevoerd bij bedrijven met de teelt van risicowaardplanten voor Meloidogyne enterolobii. Tijdens deze survey is het organisme niet aangetroffen. Wel zijn er enkele punten van aandacht gevonden.

6 oktober 2023

Keuringsdiensten leggen afspraken over plantgezondheid vast

Op 29 september tekenden het ministerie van LNV en de vier plantaardige keuringdiensten BKD, KCB, NAK en Naktuinbouw de Meerjarenovereenkomst uitvoering Plantgezondheidswetgeving.

Feedback
Sluiten