Lees voor

Variety Tracer

Twijfelt u aan de identiteit van een ras? Vermoedt u een vermenging in een partij?
Variety Tracer kan helpen om een antwoord te vinden op deze vragen.

Wij kunnen op alles waar DNA in zit een genetische identificatie uitvoeren. Eerst maken wij rasspecifieke DNA-profielen om deze vervolgens met de gewasspecifieke database te vergelijken. Is het een gewas waar wij nog geen specifieke database voor hebben ontwikkeld? Dan kunnen wij een database opzetten en onderzoeken met een erkende techniek. Het onderzoekslaboratorium bij Naktuinbouw is één van de weinige labs die deze techniek nog kan uitvoeren.

Een klein stukje bladmateriaal is alles wat wij nodig hebben om de identiteit van uw monster vast te stellen. Met klassieke en geavanceerde DNA-technieken vergelijken wij uw monster met referentiemonsters. Zit het referentiemonster niet in één van onze databases? Dan kunt u deze altijd meesturen.

Heeft u het vermoeden dat er inbreuk wordt gepleegd op uw met kwekersrecht beschermde ras?

Wij kunnen vermoedens van nateelt, illegaal gebruik van ouderlijnen, inbreuk op kwekersrecht of patenten en ‘Essential Derived Varieties’ (EDV’s) onderzoeken. Onze diensten kunnen bewijs leveren waarmee (juridische) discussies over identiteit kunnen worden beslecht. De onafhankelijke status van Naktuinbouw is hierbij erg belangrijk. Ook kan er een morfologisch onderzoek worden uitgevoerd losstaand of in combinatie met een genetisch onderzoek.

Wilt u meer weten over Variety Tracer? Stuur gerust een e-mail naar varietytracer@naktuinbouw.nl. De deskundige medewerkers kunnen u van alle mogelijke informatie voorzien.

 

Inzendformulieren per gewas

Met dit formulier geeft u ons een opdracht voor Variety Tracer en stuurt u ons uw monsters toe:

 

Aanmelden

Met dit formulier vraagt u informatie over de mogelijkheden van DNA-onderzoek of de combinatie van DNA-onderzoek en proeftuinonderzoek (Variety Tracer).

Bedrijfsnaam *
Voornaam *
Tussenvoegsel(s)
Achternaam *
Relatienummer
E-mail *
Telefoonnummer
Type bedrijf *
Gewas
Botanische naam
Product
Reden van contact *
Is er sprake van vermeende inbreuk? *
Is er sprake van kwekersrecht? *
Waar heeft vermeende inbreuk plaatsgevonden?
Werken alle betrokken partijen mee aan onderzoek?
Probleemanalyse (max char: 500) *
* gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.
Feedback
Sluiten