Lees voor
mijnNaktuinbouw

1 / 1

mijnNaktuinbouw is een online bedrijfsportal waarmee waarin u 24 uur per dag, 7 dagen in de week inzage heeft in uw bedrijfsdossier. Ook een groot deel van onze dienstverlening kunt u nu online doen. Op dit moment kunt u met mijnNaktuinbouw uw perceelsaangiftes doen, laboratoriumonderzoeken op zaadmateriaal aanvragen en de uitslagen van uw onderzoeken voor laboratoriumtoetsen inzien en de status van kwekersrecht- en/of toelatingsonderzoeken inzien.

Ga direct naar mijnNaktuinbouw

Inloggen mijnNaktuinbouw

Heeft u hulp nodig bij het inloggen in mijnNaktuinbouw? Download hier ‘Teamviewer’ en neem contact op met onze helpdesk (071) 332 62 88. De helpdesk kan dan met u meekijken.
Inloggen doet u met het e-mailadres van uw bedrijf wat wij gebruiken voor uw correspondentie. Indien u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u deze opvragen door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. In de portal kunt u direct uw inlogcode aanvragen.

Wij raden u aan als browser te kiezen voor Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

Voorbeelden verklaringen

Hieronder een paar voorbeelden van verklaringen en de gevolgen van deze verklaringen voor het geheel proces.

  • Stel de verklaring "na inspectie vrij van ziekten en plagen" wordt gekozen. Dan houdt dat in dat een keurmeester deze partij moet inspecteren. Voor de ontvangende EU-lidstaat heeft dit geen toegevoegde waarde. Onderdeel van hun exportinspectie (voor het derde land) is een visuele partij-inspectie op ziekten en plagen. Het pre-exportcertificaat voegt in dit geval niets toe. Het leidt tot een onnodige inspectie.
  • Stel de verklaring "Perceel vrij" of  "productieplaats vrij" van bepaalde organismen.
    Per geval wordt dan bekeken en bepaald of NL hieraan kan voldoen. In veel gevallen kan bv. de veldkeuring hier de dekking voor zijn. Dan is een inspectie niet noodzakelijk. Naktuinbouw kan dan op afstand het pre-exportcertificaat waarmerken en per post opsturen. (wel inspectielocatie ‘Waarmerken kantoor Naktuinbouw FZI' kiezen in de aanvraag)
  • Stel de verklaring "land vrij" van bepaalde organismen wordt gekozen. Het systeem bepaalt of NL vrij is van dit organisme. Dan is een inspectie niet noodzakelijk. Naktuinbouw kan dan op afstand het pre-exportcertificaat waarmerken en per post opsturen. (wel inspectielocatie ‘Waarmerken kantoor Naktuinbouw FZI' kiezen in de aanvraag)