Lees voor

OrganicXseeds

In biologische teelt wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van biologisch uitgangsmateriaal. Telers hebben daarom de behoefte om te weten of er zaad, planten of bomen beschikbaar zijn voor biologische teelt. Daarnaast is er de wettelijke verplichting om biologisch uitgangsmateriaal te gebruiken als er voldoende zaad/planten/bomen beschikbaar zijn.

bladeren van een plant vasthouden

Over de database

Het actuele aanbod aan biologisch plantaardig teeltmateriaal (zaaizaad en vegetatief vermeerderd teeltmateriaal) bestemd voor Nederlandse biologische boeren en tuinders vindt u op de website van OrganicXseeds Nederland (OXS-NL)

Leveranciers die biologisch plantaardig teeltmateriaal, omschakelingsteeltmateriaal of teeltmateriaal uit niet-biologische vermeerdering dat volgens de biologische regels is opgekweekt beschikbaar hebben voor Nederlandse telers, kunnen dit via de Europese routerdatabase Seeds4organic aanmelden.

Voor vragen over de categorie-indeling van (sub)gewassen, uitzonderingsregels en de adviezen van de expertgroepen kunt u terecht bij Bionext.

OrganicXseeds Seeds4organic