Kalibratieboeken groentegewassen

Hoe stelt u een goede rasbeschrijving van uw groentegewas op? Hoe vult u een aanvraagformulier (TQ) zo goed mogelijk in?

Het rassenonderzoek en het opstellen van rasbeschrijvingen is gebaseerd op UPOV-richtlijnen en/of CPVO-protocollen. Voor alle hoofdgewassen voor wat betreft kwekersrecht- en/of toelatingsonderzoek ontwikkelde Naktuinbouw kalibratieboeken. Het kalibratieboek is een praktische handleiding die bij ieder plantkenmerk een geïllustreerde toelichting geeft.

Gewassen

Zie onderstaand de beschikbare boeken groentegewassen (in het Engels).

Wij attenderen u erop dat voor sommige gewassen de richtlijn inmiddels gewijzigd is. Aan een update wordt gewerkt. 

Gewas Gebaseerd op
AndijvieEndive calibration bookCPVO-protocol TP/118/2 en UPOV-richtlijn TG/118/4
AubergineEggplant calibration bookUPOV-richtlijn TG/117/4
Bloemkool Caulifower calibration bookCPVO-protocol TP/045/2 en UPOV-richtlijn TG/045/7
BoonFrench bean calibration book

CPVO-protocol TP/12/4 en UPOV-richtlijn TG/12/9

Chinese koolChinese cabbage calibration bookCPVO-protocol TP/105/1 en UPOV-richtlijn TG/105/4
CourgetteSquash calibration bookCPVO-protocol TP/119/1 en UPOV-richtlijn TG/119/4
KomkommerCucumber & gherkin calibration bookCPVO-protocol TP/61/2 en UPOV-richtlijn TG/61/7
KoolCabbage calibration book

CPVO-protocol TP/48/2 en UPOV-richtlijn TG/48/7

MeloenMelon calibration bookCPVO-protocol TP/104/2 en UPOV-richtlijn TG/104/5
PaprikaPepper calibration book

CPVO-protocol TP/76/2 en UPOV-richtlijn TG/76/8

PreiLeek calibration book

CPVO-protocol TP/85/2 en UPOV-richtlijn TG/85/7

SlaLettuce calibration bookCPVO-protocol TP/013/5 Rev en UPOV-richtlijn TG/13/10 Rev.2
SavooienkoolSavoy cabbage calibration bookCPVO-protocol TP/48/2 en UPOV-richtlijn TG/48/7
SelderijCelery calibration bookCPVO-protocol TP/82/1 en UPOV-richtlijn TG/82/4
SpinazieSpinach calibration book

CPVO-protocol TP/55/3 en UPOV-richtlijn TG/55/7

TomaatTomato calibration bookCPVO-protocol TP/44/4 en UPOV-richtlijn TG/44/11
Ui en SjalotOnion & shallot calibration bookCPVO-protocol TP/46/2 en UPOV-richtlijn TG/46/7
WatermeloenWatermelon calibration book

CPVO-protocol TP/142/1 en UPOV-richtlijn TG/142/4

WortelCarrot calibration bookCPVO-protocol TP/49/3 en UPOV-richtlijn TG/49/8