Kalibratieboeken groentegewassen

Hoe stelt u een goede rasbeschrijving van uw groentegewas op? Hoe vult u een aanvraagformulier (TQ) zo goed mogelijk in?

Het rassenonderzoek en het opstellen van rasbeschrijvingen is gebaseerd op UPOV-richtlijnen en/of CPVO-protocollen. Voor alle hoofdgewassen voor wat betreft kwekersrecht- en/of toelatingsonderzoek ontwikkelde Naktuinbouw kalibratieboeken. Het kalibratieboek is een praktische handleiding die bij ieder plantkenmerk een geïllustreerde toelichting geeft.

Gewassen

Zie onderstaand de beschikbare boeken groentegewassen (in het Engels).
De kalibratieboeken zijn gebaseerd op CPVO Technical Protocals en UPOV Test Guidelines.
Wij attenderen u erop dat sommige kalibratieboeken zijn gebaseerd zijn op een oude richtlijn. Aan een update van deze kalibratieboeken wordt gewerkt. 

Gewas Gebaseerd op
AndijvieEndive calibration bookCPVO-protocol TP/118/2 en UPOV-richtlijn TG/118/4
AubergineEggplant calibration bookUPOV-richtlijn TG/117/4
Bloemkool Caulifower calibration bookCPVO-protocol TP/45/1 en UPOV-richtlijn TG/45/7
BoonFrench bean calibration book

CPVO-protocol TP/12/4 en UPOV-richtlijn TG/12/9

Chinese koolChinese cabbage calibration bookCPVO-protocol TP/105/1 en UPOV-richtlijn TG/105/4
CourgetteSquash calibration bookCPVO-protocol TP/119/1 en UPOV-richtlijn TG/119/4
KomkommerCucumber & gherkin calibration bookCPVO-protocol TP/61/2 en UPOV-richtlijn TG/61/7
KoolCabbage calibration book

CPVO-protocol TP/48/2 en UPOV-richtlijn TG/48/7

MeloenMelon calibration bookCPVO-protocol TP/104/2 en UPOV-richtlijn TG/104/5
PaprikaPepper calibration book

CPVO-protocol TP/076/2 en UPOV-richtlijn TG/76/8

PreiLeek calibration book

CPVO-protocol TP/85/2 en UPOV-richtlijn TG/85/7

SlaLettuce calibration bookUPOV-richtlijn TG/13/11 Rev.2
SavooienkoolSavoy cabbage calibration bookCPVO-protocol TP/48/2 en UPOV-richtlijn TG/48/7
SelderijCelery calibration bookCPVO-protocol TP/82/1 en UPOV-richtlijn TG/82/4
SpinazieSpinach calibration book

CPVO-protocol TP/55/3 en UPOV-richtlijn TG/55/7

TomaatTomato calibration bookCPVO-protocol TP/44/4 en UPOV-richtlijn TG/44/11
Ui en SjalotOnion & shallot calibration bookCPVO-protocol TP/46/2 en UPOV-richtlijn TG/46/7
WatermeloenWatermelon calibration book

CPVO-protocol TP/142/1 en UPOV-richtlijn TG/142/4

WortelCarrot calibration bookCPVO-protocol TP/49/3 en UPOV-richtlijn TG/49/8