Lees voor

Bemonstering van grond

Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt het perceel vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering?

In deze opleiding staat het nemen van grondmonsters centraal. U wordt zich bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en uw rol daarin als monsternemer. U leert hoe u een representatief grondmonster neemt volgens het monsternameproces en de richtlijnen van ASLN (Authorized Service Laboratories Naktuinbouw).

Startdatum: datum 2024/ 2025 volgt 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers die betrokken zijn bij of zelf monsters nemen van grond. Ook voor mensen met jarenlange ervaring kan het verfrissend zijn om met een kritische blik naar het eigen bemonsteringsproces te kijken en kennis en vaardigheden uit de opleiding mee te nemen naar de eigen praktijk.

De opleiding is een belangrijke pijler in de autorisatie van NAL- en ASLN-laboratoria, in de certificatie van GSPP-bedrijven en om deel te kunnen nemen in Naktuinbouw Elite

Datum en locatie

Duur:  1 dag
Datum: datum 2024/ 2025 volgt 
Lestijd: 09.00 tot ca. 16.30 uur
Locatie: Naktuinbouw, Roelofarendsveen

Programma

Onderwerpen in deze opleiding zijn:

  • Achtergronden bemonstering van grond
  • Proces bemonstering van grond
  • Bedrijfshygiëne bij bemonsteren
  • Kwaliteitsrichtlijnen ASLN
  • Uitwerken bemonsteringsplannen
  • Nemen van grondmonsters volgens ASLN-richtlijnen

Praktijkoefeningen staan in deze opleiding centraal. Het uitwisselen van ervaringen en tips & trucs met medecursisten is een belangrijk element om van elkaar te leren.

Tarief 2024/ 2025:

Prijs per deelnemer wordt nog bepaald (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal en lunch).

Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname.

Check de website van Colland Arbeidsmarkt voor de laatste informatie over subsidieregelingen binnen uw sector voor deze opleiding.

Vragen? 

Team Opleidingen (071) 332 62 70 / opleidingen@naktuinbouw.nl