Lees voor

Terug naar overzicht

Dirk Duijzer nieuwe voorzitter Naktuinbouw

Publicatiedatum: 1 februari 2024

Dirk Duijzer is per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van Naktuinbouw. Het Naktuinbouw-bestuur benoemde hem voor de periode tot 1 januari 2029. Dirk Duijzer volgt Agnes van Ardenne op, die om gezondheidsredenen aftrad.

Dirk Duijzer is op dit moment Directeur Bestuurszaken & Coöperatie van de Rabobank. Daarvoor was hij bij deze bank Directeur Food & Agri. Naast zijn huidige functie is hij het boegbeeld van de Topsector Agri & Food (ministeries LNV en EZK).

Duijzer is zijn hele carrière al actief in de tuinbouw. Eerdere bestuursrollen vervulde hij bij de Drentse Boeren- en Tuindersbond, LTO Nederland en het Productschap Tuinbouw.

Belang goed en betrouwbaar teeltmateriaal

Dirk Duijzer: “ik zie het belang van betrouwbaar zaaizaad, pootgoed en teeltmateriaal in de wereld groeien. Kwaliteitskeuringen, een plantenpaspoort, laboratoriumonderzoek en rassenonderzoek moeten dat borgen. Dat kan alleen als daar een organisatie borg voor staat met een wereldwijd erkende positie. Dat is Naktuinbouw. De betekenis daarvan kun je moeilijk overschatten.”

Ervaren bestuurder aan boord

Bestuur, directie en management van Naktuinbouw zijn blij met de komst van Dirk Duijzer. Zij zien hem niet alleen als een verbindende, maar ook als een zeer ervaren bestuurder. Hij heeft een uitstekend netwerk. En hij is iemand die de tuinbouwsector door en door kent. Duijzer is al jaren erg nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het groene domein.

Lees meer over de Besturing van Naktuinbouw.

Terug naar overzicht