Lees voor
Sluiten

Terug naar overzicht

Dit najaar lagere tarieven voor genetische identificatie frambozen- en aardbeienrassen

Publicatiedatum: 1 september 2023

De afgelopen jaren ontwikkelde Naktuinbouw genetische identificatietools voor het identificeren van frambozen- en aardbeienrassen. Het aanleveren van monsters voor deze toetsen vindt vooral in het najaar plaats. Daardoor kan Naktuinbouw in september en oktober een gunstig tarief bieden.

Met de ontwikkelde tools heeft Naktuinbouw al honderden rassen kunnen identificeren. In een analyse worden bladmonsters van een ras met behulp van de nieuwste DNA-technieken onderzocht.  De resultaten worden vertrouwelijk opgenomen in gewas specifieke databases. Deze databases kunnen worden gebruikt als er twijfel bestaat over de echtheid van een ras of van een individu. Met behulp van deze databases kan Naktuinbouw jaarlijks meerdere identificatievraagstukken oplossen. 

Maak gebruik van een gereduceerd tarief 

In het najaar ontvangen wij een grotere aanlevering van materiaal voor genetische identificatietoetsen voor aardbei en framboos. Door deze grotere monsterstromen in deze periode kunnen wij een gunstig tarief bieden per monster.  

Wilt u uw monsters laten identificeren? Of genetisch laten vastleggen om later mee te kunnen vergelijken? Lever dan uw monsters tijdig aan! De sluitingsdatum om in aanmerking te komen voor het gereduceerde tarief is 15 oktober 2023. De resultaten zijn beschikbaar vanaf eind november 2023.  

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over de toetsing, de voorwaarden en de tarieven? Neem dan contact op met team Variety Tracer.

Terug naar overzicht