Lees voor

Terug naar overzicht

Insturen van plantmonsters in Bioreba-zakjes

Publicatiedatum: 6 september 2023

Vijf jaar geleden stapte Naktuinbouw Laboratoria over op het gebruik van Bioreba-zakjes voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA. Werden de monsters niet in Bioreba-zakjes aangeleverd? Dan deden wij dat alsnog zelf. De extra kosten die daarbij kwamen kijken, namen wij op ons. Hier komt vanaf 1 januari 2024 verandering in. Vanaf dan betaalt u € 2,40 per monster dat u niet aanlevert in een Bioreba-zakje.

Waarom levert u materiaal aan in Bioreba-zakjes?

Veel virustoetsen worden tegenwoordig uitgevoerd met gevoelige methoden. Hierdoor zijn mogelijke infecties in een vroeg stadium detecteerbaar. Virustoetsen kunnen ook eventuele kruisbesmettingen tussen (sub)monsters detecteren.

Door de juiste monstername / aanlevering kunt u kruisbesmetting bij het nemen van de monsters voorkomen. Het laboratorium heeft hiermee een uniforme, robuuste werkwijze. Aanleveren in Bioreba-zakjes heeft voor u als voordeel dat de kans op kruiscontaminatie vermindert en de doorloop op het laboratorium sneller gaat.

Hoe verstuurt u de monsters in Bioreba-zakjes?

U verstuurt Bioreba-zakjes open. U hoeft deze dus niet dicht te nieten of te sealen. U kunt de zakjes eventueel bundelen met een elastiek. De omzak of doos moet wel worden afgesloten.

Verzendadres voor monsters:
Naktuinbouw
t.a.v. Administratie Laboratoria
Postbus 40
2370 AA Roelofarendsveen

Waar kunt u Bioreba-zakjes bestellen?

U kunt zelf de Bioreba-zakjes bestellen. Voor kleine hoeveelheden (tot 100 zakjes) kunt u contact opnemen met Naktuinbouw, telefoon (071) 332 6150.

Handleiding voor de bemonstering van plantmateriaal voor virustoetsen (met Bioreba-zakjes)

Terug naar overzicht

Feedback
Sluiten