Lees voor

Terug naar overzicht

Insturen van plantmonsters in Bioreba zakjes

Publicatiedatum: 6 september 2023

Vijf jaar geleden stapte Naktuinbouw Laboratoria over op het gebruik van Bioreba zakjes voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA. Werden de monsters niet in Bioreba zakjes aangeleverd? Dan deden wij dat alsnog zelf. De extra kosten die daarbij kwamen kijken, namen wij op ons. Hier komt vanaf 1 januari 2024 verandering in. Vanaf dan betaalt u € 2,40 per monster dat u niet aanlevert in een Bioreba zakje.

Waarom levert u materiaal aan in Bioreba-zakjes?

Veel virustoetsen worden tegenwoordig uitgevoerd met gevoelige methoden. Hierdoor zijn mogelijke infecties in een vroeg stadium detecteerbaar. Virustoetsen kunnen ook eventuele kruisbesmettingen tussen (sub)monsters detecteren.

Door de juiste monstername / aanlevering kunt u kruisbesmetting bij het nemen van de monsters voorkomen. Het laboratorium heeft hiermee een uniforme, robuuste werkwijze. Aanleveren in Bioreba zakjes heeft voor u als voordeel dat de kans op kruiscontaminatie vermindert en de doorloop op het laboratorium sneller gaat.

Hoe verstuurt u de monsters in Bioreba zakjes?

U verstuurt Bioreba zakjes open. U hoeft deze dus niet dicht te nieten of te sealen. U kunt de zakjes eventueel bundelen met een elastiek. De omzak of doos moet wel worden afgesloten.

Verzendadres voor monsters:
Naktuinbouw
t.a.v. Administratie Laboratoria
Postbus 40
2370 AA Roelofarendsveen

Waar kunt u Bioreba zakjes bestellen?

U kunt zelf de Bioreba zakjes bestellen bij een leverancier van Bioreba zakjes. Voor kleine hoeveelheden (tot 100 zakjes) kunt u contact opnemen met Naktuinbouw, telefoon (071) 332 6150.

Handleiding voor de bemonstering van plantmateriaal voor virustoetsen (met Bioreba zakjes)

Terug naar overzicht