Lees voor

Terug naar overzicht

Jan Meiling volgt John van Ruiten op als directeur 

Publicatiedatum: 5 december 2023

Jan Meiling vormt vanaf 1 februari samen met Stef Schuijt de directie van Naktuinbouw. John van Ruiten treedt per die datum terug als directeur en sluit in de loop van 2024 op 67-jarige leeftijd een lange loopbaan bij Naktuinbouw af. 

Jan Meiling wordt binnen de tweehoofdige directie verantwoordelijk voor Strategie & Ontwikkeling (externe zaken en werkprogramma's). Stef Schuijt is verantwoordelijk voor Personeel & Bedrijfsvoering (interne zaken en ondersteuning). 

Brede ervaring in de sector

Jan Meiling studeerde Biologie in Utrecht met als specialisaties Moleculaire Biologie, Toxicologie en Wetenschapsfilosofie. Hij werkte eerder bij Eurofins, TNO, DSM, de WUR en StartLife 

Jan Meiling: “In de laatste tien jaar was ik als directeur van StartLife (een spin-off van de WUR) verantwoordelijk voor circa ondersteuning van 350 hightech agrofood- en tuinbouw technische bedrijven. Met vaak een thematische focus op biotechnologie, agrotechnologie, tuinbouwwetenschap en circulaire technologie.” 

Wereldwijde markttoegang 

Wim Nijssen, vicevoorzitter van het bestuur van Naktuinbouw: “we verwachten met Jan Meiling de nieuwe uitdagingen waar Naktuinbouw de komende jaren voor staat proactief op te gaan pakken. Lees meer over deze uitdagingen in dit artikel in Buitenstebinnen. Jan Meiling heeft heel veel zin in zijn nieuwe job: “Ik kende Naktuinbouw van een afstandje en ben gefascineerd door het innovatieve vermogen van de tuinbouwsector en de teeltmateriaalbedrijven. Vooral de dynamiek en het sterk internationale karakter spreken mij aan. Naktuinbouw gaat voor wereldwijde markttoegang voor eersteklas kwaliteitsproducten. Waaraan steeds meer en diepgaandere eisen worden gesteld.” Meiling hoopt hier net als zijn voorganger een bijdrage aan te kunnen leveren. 

John van Ruiten ondersteunt de directie begin 2024 nog en zorgt voor het inwerken, de dossieroverdracht en het introduceren van Jan Meiling bij stakeholders. 

Terug naar overzicht