Lees voor
Sluiten

Terug naar overzicht

John van Ruiten reflecteert in magazine Seed World Europe

Publicatiedatum: 12 oktober 2023

In het meest recente nummer (september 2023 - nr. 3) van het tijdschrift Seed World Europe staat een artikel waarin onze directeur John Van Ruiten werd geïnterviewd. Ze spraken over verschillende onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van de plantgezondheid, maar ook over de nieuwe voorgestelde EU-wetgeving en de impact ervan op de zaadsector.

Nu de nieuwe voorgestelde EU-wetgeving over plantaardig uitgangsmateriaal openbaar is, nam Seed World Europe contact op met John van Ruiten, directeur van Naktuinbouw. Van Ruiten heeft een lange geschiedenis op het gebied van zaadkwaliteitssystemen en het magazine wilde zijn mening horen over verschillende onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van de plantgezondheid, maar ook over de nieuwe voorgestelde EU-wetgeving en de impact ervan op de zaadsector.

Van Ruiten zit inmiddels in zijn laatste jaar als directeur van Naktuinbouw. In 2024 gaat hij met pensioen na 23 jaar leiding te hebben gegeven aan het Nederlandse systeem voor zaadkeuring.

Lees het artikel: Reflections of an expert, an outlook on the future of variety inspection and testing in Europe.

Lees het magazine: Seed World Europe, volume 10, issue 3

Source: Seed World Europe

Terug naar overzicht