Lees voor
Sluiten

Terug naar overzicht

Naktuinbouw organiseert opfriscursus Fytosanitair controlemedewerker

Publicatiedatum: 7 november 2023

Fytosanitair controlemedewerkers die in 2022 de training 'Fytosanitair controlemedewerker' met een diploma afsloten moeten nog een opfristraining volgen. Dit hebben NVWA, KCB en het bedrijfsleven met elkaar afgesproken. Naktuinbouw verzorgt deze training in opdracht van de NVWA. De training vindt plaats op 17, 18 en 19 januari 2024.

In opdracht van de NVWA verzorgt Naktuinbouw de opfristraining Fytosanitair controlemedewerker. Dit doen wij voor medewerkers van bedrijven die reeds het vereiste basis opleidingscertificaat 'Fytosanitaire controlemedewerker' hebben behaald. Dit certificaat is een voorwaarde voor deelname aan het NVWA Bedrijfscontrolesysteem VK. De ingangsdatum van het bedrijfscontrolesysteem VK is naar verwachting 31 januari 2024. 

Bedrijfscontrolesysteem

Om de toename in inspecties en afgifte van fytosanitaire certificaten in goede banen te kunnen leiden is het Bedrijfscontrolesysteem ontwikkeld. Erkende bedrijven kunnen met behulp van bevoegde fytosanitaire controlemedewerkers zelf de fytosanitaire controles uitvoeren. De collega keuringsdienst KCB komt alleen nog steekproefsgewijs controles uitvoeren. Meer hierover is te vinden op: nvwa.nl/bedrijfscontrole.

Naktuinbouw Opleidingen verzorgt de opfristraining

De opfristraining is voor deelnemers die in 2022 de opleiding Fytosanitair controlemedewerkers afsloten. Deze opfristraining is voor de betreffende deelnemer gratis en start in januari. Deelnemers zorgen zelf voor een ‘toolbox.  Voor een herexamen zijn er wel kosten: € 275,- per herexamen.

Bij een goed resultaat zijn medewerkers met dit certificaat bevoegd om binnen de bedrijfserkenningsregeling (NVWA/KCB) voor het VK fytosanitaire controles uit te voeren.

Meer informatie

Voor meer informatie én om direct in te schrijven leest u deze pagina.

 

Terug naar overzicht