Lees voor

Terug naar overzicht

Podcast #5 met John van Ruiten over erkenningssystemen

Publicatiedatum: 26 juni 2024

In deze podcast vertelt John van Ruiten, bijna 40 jaar directeur van Naktuinbouw, over zijn ervaringen en visie op erkenningssystemen binnen de sector teeltmateriaal.

Bekijk/beluister de podcast in jouw favoriete streaming-kanaal:

In deze podcast:

  • Ontwikkelingen in erkenningssystemen: virusvrije productietechnologieën in de fruitgewassector en het Elite-programma voor de bloemisterij, waardoor Nederlandse tuinbouw internationaal erkend is.

  • Vrijwillige kwaliteitssystemen: hoe dragen vrijwillige systemen, ontwikkeld door bedrijven zelf, bij aan het waarborgen van de kwaliteit van zaaizaad en plantgoed, en hoe worden deze systemen internationaal erkend en toegepast?

  • Samenwerking en concurrentie: John van Ruiten benadrukt de unieke samenwerking binnen de Nederlandse tuinbouwsector, waar concurrenten samenwerken aan hogere kwaliteitsnormen, wat leidt tot een sterke marktpositie en toegang tot internationale markten.

  • Toekomst van erkenningssystemen: wat zijn de toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen van kwaliteits- en erkenningssystemen, inclusief de rol van wettelijke erkenning en de balans tussen bedrijfsverantwoordelijkheid en toezicht door keuringsdiensten zoals Naktuinbouw?

Luister nu de volledige podcast!

Terug naar overzicht