Lees voor

Terug naar overzicht

Vanaf 1 oktober nieuwe opzet kwekersrechtopleiding

Publicatiedatum: 16 augustus 2023

Wilt u meer weten over kwekersrechtsystemen? Volg dan ons uitgebreide en Engelstalige online programma over kwekersrecht. Vanaf 1 oktober 2023 kunt u maandelijks starten met deze opleiding over ‘Plant Breeders’ Rights for food security and economic development’.

Belangrijkste aspecten van het UPOV PVP-systeem komen aan bod

We bundelden 25 jaar trainingservaring op het gebied van kwekersrechtsystemen in een uitgebreid online programma. Dit Engelstalige programma bestaat uit acht e-learning modules. De modules behandelen verschillende essentiële onderwerpen, zoals de betekenis en voordelen van een (geharmoniseerd) kwekersrechtssysteem, het wettelijk kader dat is vastgesteld door de UPOV-conventie, administratieve procedures, verschillende PBR-systemen, de achtergrond en praktische aspecten van DUS-testen, het gebruik van moleculaire technieken in PBR, handhaving, uitzonderingen op de rechten, en de relatie tussen PBR en zaadverzamelsystemen, evenals verdragen inzake genetische hulpbronnen.

Uitgebreid programma in acht online modules

De structuur van het programma is als volgt:

  • Module 1 - Kwekersrechten: Belang en voordelen
  • Module 2 - Wettelijk kader, UPOV-conventie
  • Module 3 - Administratieve aspecten, PBR-systemen
  • Module 4 - Technische DUS-examinatie deel 1
  • Module 5 - Technische DUS-examinatie deel 2
  • Module 6 - Handhaving van rechten, uitzonderingen voor niet-commercieel gebruik en FSS
  • Module 7 - Europese PBR, Zaadverzamelsystemen, Beleid genetische hulpbronnen
  • Module 8 - Routekaart voor implementatie van een PBR-systeem (optionele opdracht)

Elke module biedt een gevarieerde leerervaring met leesmateriaal, interactieve opdrachten, presentaties en video's van experts van over de hele wereld. Het programma is lineair. Dat wil zeggen dat u aan het einde van elke module een online test aflegt, voordat u doorgaat naar de volgende module.

Module 8 is een optionele opdracht waarin deelnemers worden uitgenodigd om een routekaart te maken voor de implementatie van het PBR-systeem van hun land, met specifieke doelen en een tijdschema. Ons DUS-team beoordeelt graag de routekaart en geeft feedback.

Het programma biedt in totaal 80 uur aan lesmateriaal. Alle inhoud is in het Engels. Na het voltooien van de cursus ontvangt u een certificaat. Het programma blijft gedurende zes maanden voor u beschikbaar.

Meer weten en/of inschrijven?

Inschrijven

Terug naar overzicht