Differentiële sets

Soms moeten isolaten gekarakteriseerd worden op een set van rassen met een goed beschreven resistentie. Dit kan nodig zijn om een resistentietoets te valideren of om een onbekend isolaat te determineren. Zo’n set wordt aangeduid als een differentiële set. Een lijst van differentiële sets die worden gebruikt bij resistentieveredeling is te vinden op de website van International Seed Federation.

Procedure

Zaden van enkele differentiële sets zijn verkrijgbaar via Naktuinbouw voor elke organisatie die belang heeft bij en zich inzet voor het harmoniseren van resistentietoetsen, of voor het monitoren de evolutie van een pathogeen. De differentials worden vermeerderd door partners van Naktuinbouw. Voor de levering van zaden van differentials worden geen kosten in rekening gebracht.

Naktuinbouw levert zaden van de volgende differentiële sets:

Voor sla: Bremia lactucae
Voor spinazie: Peronospora effusa
Voor kool: Plasmodiophora brassicae

Tarief

Zaden van de differentiële sla- of spinazierassen worden gratis verstrekt aan elke organisatie die belang heeft bij en zich inzet voor het harmoniseren van resistentietoetsen of het monitoren van de ontwikkeling van de genoemde pathogenen.

Vragen?