Naktuinbouw Academy: ons nieuwe online leerplatform

Publicatiedatum Nieuws: 30 april 2021

Op 11 februari beten de veertien cursisten van de training e-CertNL succesvol het spits af in ons nieuwe online leerplatform: dé Naktuinbouw Academy. Sindsdien is het online platform onderdeel van alle opleidingen en trainingen.

Naktuinbouw Academy

Naktuinbouw doet meer dan het onderzoeken van (nieuwe) rassen, het keuren en inspecteren van plantmateriaal en laboratoriumtoetsen. Naktuinbouw is ook een kenniscentrum. Onze kennis delen wij actief met onze partners en bedrijven in de tuinbouwsector. Dit online leerplatform ondersteunt daarin.

Alles op één centrale plek

“Naktuinbouw Academy biedt ons de mogelijkheid om slimmer te werken bij onze opleidingen en trainingen. Voor de trainers en cursisten staat nu alles bij elkaar op één plek. Cursisten krijgen na het aanmaken van een eigen account toegang tot het platform, waar zij alle benodigde informatie vinden. Ze kunnen hier ook informatie down- of uploaden. Dat scheelt veel e-mailverkeer. Een voordeel is ook dat we vanuit de backoffice alle cursisten in één keer kunnen benaderen met dezelfde informatie”, aldus Alfred Klaver (manager Communicatie & Opleidingen) over het nieuwste digitale platform van Naktuinbouw.

Vullen, testen en live zetten

Opleidingsfunctionaris Yvonne Westerbos: “Ons totale opleidingsaanbod staat nu in de Naktuinbouw Academy. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Het vullen van de leeromgeving met nieuwe leertrajecten (webinars, e-learnings, fysieke bijeenkomsten, naslagwerken en formulieren) is een voortdurend proces. Daarnaast testen wij de functionaliteiten en voegen waar mogelijk nieuwe toe. We zorgen dat ons trainingsaanbod actueel en makkelijk toegankelijk is voor cursisten en trainers." 

Online leerplatform zorgt ook voor minder reistijd

We reizen een stuk minder en dat kan op dit moment ook niet anders. Maar met het online platform hoeven cursisten ook niet altijd meer naar Naktuinbouw te komen. Dat is voor de internationale cursisten van de Plant Breeders' Rights Course zeker een groot voordeel.

Vanaf 3 mei volgen 41 cursisten uit 18 landen deze opleiding 8 weken lang in de Naktuinbouw Academy. Het is een combinatie van online sessies op vaste tijden en e-learning op zelf ingedeelde tijden: iedere week een andere module. “We werken met webinars, masterclasses, interactieve oefeningen, video’s, kennisquizen, een knowledge share community en intervisiebijeenkomsten. Er is zoveel mogelijk in ons systeem; dit maakt online leren echt héél leuk!”, zeggen de trainers Laura Piñán González en Lysbeth Hof.

Waar werken we nu aan?

We werken aan de ontwikkeling van de competentiemodule voor onze eigen medewerkers in relatie tot het behalen van onze organisatiedoelstellingen: klantgerichtheid, slimmer werken, ontwikkeling van medewerkers en doorlopende vernieuwing.