Plant Breeders' Rights opleiding voor het eerst in 26 jaar online!

Publicatiedatum Nieuws: 30 april 2021

41 deelnemers zitten vandaag klaar voor de kick-off van de Plant Breeders’ Rights Course. Voor het eerst in 26 jaar gebeurt dit niet klassikaal in Wageningen, maar thuis achter hun laptop. En ook voor het eerst via ons nieuwe online leerplatform: de Naktuinbouw Academy.

PBR Course - start 3 mei 2021 opening door John van Ruiten

Groot gemêleerd gezelschap

Doordat de opleiding dit jaar online wordt gegeven, is de groep groter dan ooit. Dat geeft aan dat de vraag naar een goed kwekersrechtsysteem groot is in andere landen. Dit jaar komen de deelnemers uit achttien landen: Algerije, Egypte, Ghana, Jordanië, Kazachstan, Maleisië, Mongolië, Mozambique, Myanmar, Nederland, Nigeria, Roemenië, Somalië, Zuid-Afrika, Zuid-Sudan, Tanzania, Uganda en Zambia.

Kwekersrechtsysteem staat centraal

De opleiding richt zich op de uitvoering van het kwekersrechtsysteem, gebaseerd op de UPOV-principes. De deelnemers werken allen op het gebied van kwekersrecht. Acht weken lang delen zij ideeën en ervaringen en netwerken met collega’s uit de hele wereld. Ze starten elke week met een gezamenlijke online aftrap, waarna afhankelijk van het onderwerp nog een online masterclass volgt.

Voor het eerst in de Naktuinbouw Academy

Op 11 februari beten de veertien cursisten van de training e-CertNL succesvol het spits af in ons nieuwe online leerplatform: dé Naktuinbouw Academy. Sindsdien is het online platform onderdeel van alle opleidingen en trainingen. En nu start dus ook de Plant Breeders' Rights course in ons nieuwe leerplatform.

Lees meer over de Naktuinbouw Academy