Rasbeschrijvingen verhuisd naar website Raad voor plantenrassen

Publicatiedatum Nieuws: 23 juni 2020

Vanaf 15 juni zijn de rasbeschrijvingen gekoppeld aan de rassen die in het Nederlands Rassenregister (NRR) staan. U kunt nu vanuit het NRR naar de rasbeschrijving en/of de bijbehorende foto.

Rassenonderzoek Bloem

Op de website van de Raad voor plantenrassen kunt u de rasbeschrijvingen raadplegen via het Nederlands Rassenregister. Na het selecteren van het ras klikt u door naar de Rasgegevens en vindt u de rasbeschrijving en/of foto’s. De rasbeschrijving kunt u ook als PDF downloaden. Dit zijn de rasbeschrijvingen en eventuele foto’s (van met name siergewassen) van rassen die vanaf 2009 in het NRR staan.

De koppeling aan het NRR is gebruiksvriendelijker omdat u voor de rasbeschrijving eerder naar de website van Naktuinbouw moest. Bedrijven, collega-onderzoekstations, de Raad en Naktuinbouw kunnen nu op een gebruiksvriendelijke manier de rasbeschrijvingen raadplegen.

Aangezien er maandelijks ongeveer 120 rasbeschrijvingen bijkomen zijn we blij dat we dit tegelijk met de verhuizing konden automatiseren. Dat bespaart veel tijd.

We hopen het niet, maar mocht u tegen een bug aanlopen of een verbeterpunt zien: laat het de Raad voor plantenrassen weten via het contactformulier op de website.