Lees voor

Terug naar overzicht

Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht

Publicatiedatum: 30 januari 2024

Het MKB-Fonds 'Ideas Powered for business' is een subsidieregeling om kleine en middelgrote bedrijven in de EU te helpen met hun rechten op intellectueel eigendom (IE). Het is een initiatief van de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Er is 20 miljoen euro beschikbaar in 2024. Voor de regeling geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Dit jaar legt het MKB-fonds de focus op de veredelingssector en op de inzet van het Community Plant Variety Office (CPVO) om ervoor te zorgen dat het MKB nieuwe plantenrassen ontwikkelt en dat die worden erkend en beschermd.

75% van de kosten vergoed

'Voucher 4' is een voucher voor subsidiëring van 1.500 euro tot 75% van de kosten van online aanvragen en de eerstejaars onderzoekskosten. Het gaat om nieuwe aanvragen, er is geen beperking in het aantal aanvragen. Er is wel een limiet van 1.500 euro per voucher.

Aanvragen MKB-fonds

MKB-bedrijven melden zich aan via het EUIPO-portaal om hun subsidie en voucher(s) te ontvangen, dienen hun Europese kwekersrechtaanvraag in en vragen vervolgens vergoeding aan bij het EUIPO. Er is een handleiding met alle benodigde documenten, procedures en contactinformatie.

Wacht niet te lang

Vanwege de ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ regeling van de vouchertoewijzing, raden we u aan snel te handelen om van het MKB-Fonds gebruik te maken.

Terug naar overzicht