Laboratoriumtoetsen

Elke ondernemer wil gezond materiaal afleveren bij zijn klant. Naktuinbouw onderzoekt zaden, planten en bomen op gezondheid en kwaliteit.

Toetsen geven inzicht in de kwaliteit van teeltmateriaal. De laboratoria van Naktuinbouw onderzoeken teeltmateriaal op aanwezigheid van schadelijke virussen, schimmels, bacteriën, nematoden of andere organismen. Met een brede kennis en high-tech apparatuur biedt Naktuinbouw de zekerheid van goed getoetst teeltmateriaal.

Om volgens de laatste internationale richtlijnen te toetsen, werken wij op diverse niveaus samen met organisaties zoals de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), EPPO (European and Mediterranean Plant Protection Organisation), ISTA (International Seed Testing Association) en ISHI (International Seed Health Initiative).

De toets resultaten delen wij alleen met de opdrachtgever. Alleen bij de vondst van een Quarantaine organisme, hebben wij een meldingsplicht richting de NVWA.

De diensten van onze laboratoria zijn voor iedereen beschikbaar. Uw bedrijf hoeft niet geregistreerd te staan als klant van Naktuinbouw.