Seminar validatie & kwaliteitsmonitoring

Validatie in de land- en tuinbouwsector neemt een steeds belangrijkere plaats in als instrument om de kwaliteit van laboratoriumtoetsen te waarborgen. Hoe betrouwbaar is een toets? Kunt u de kwaliteit van uw analyses garanderen? Hoe beperkt u de risico’s?

In dit seminar gaan we uitgebreid in op het begrip validatie en het belang hiervan bij de beoordeling van protocollen. U krijgt inzicht in het analyseren en beoordelen van resultaten en krijgt handvatten aangereikt voor het opstellen van een validatierapport.

Na afloop van dit seminar hebben de deelnemers inzicht verkregen in het plannen, uitvoeren en rapporteren van validatiestudies. Mogelijkheden voor de kwaliteitsborging van toetsen komen ook aan bod.

Startdatum: 
11 oktober 2021

Voor wie?

Het seminar is voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. De focus ligt op (zaad)gezondheidstoetsen. Een vooropleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring is gewenst. 

Datum en locatie

Bij het uitvoeren van onze opleidingen staat uw gezondheid en die van onze trainers en medewerkers voorop. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Wij verwelkomen u (nog steeds) graag op onze locatie met naleving van het speciale Coronaprotocol Opleidingen. De opleidingsgroepen zijn verkleind om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Van uw kant vragen wij begrip voor de maatregelen én een passende houding.  

Duur
1 dag

Datum
11 oktober 2021
Lestijd: van 9.30 tot ca. 16.00 uur.
(Uiterste inschrijfdatum: 6 september 2021)

Locatie
Naktuinbouw, Roelofarendsveen

 

Programma

Onderwerpen in dit seminar zijn:

Validatie:

  • ​​​​​​​Richtlijnen en afgeleide richtlijnen bij NAL- of ASLN-status​​​​​​​
  • Het bepalen van de prestatiekenmerken van een methode
  • Praktijkvoorbeelden

Kwaliteitsmonitoring:

  • Kwaliteitsborging: 1e en 2e lijn controles
  • Controlekaarten
  • Ringonderzoek

Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, opdrachten en discussies.

Tarief

Prijs per deelnemer € 815,- (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal en lunch).

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Vragen?

Inschrijving

De opleiding/training gaat van start bij voldoende belangstelling. Bij annulering wordt u tijdig geïnformeerd. Bekijk de annuleringsregeling (artikel 6) in de algemene voorwaarden. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.

 
1 Gegevens cursist 2 Bedrijfsgegevens 3 Bevestiging 4 Voldaan
Cursist