Seminar validatie & kwaliteitsmonitoring

Validatie in de land- en tuinbouwsector neemt een steeds belangrijkere plaats in als instrument om de kwaliteit van laboratoriumtoetsen te waarborgen. Hoe betrouwbaar is een toets? Kunt u de kwaliteit van uw analyses garanderen? Hoe beperkt u de risico’s?

In dit seminar gaan we uitgebreid in op het begrip validatie en het belang hiervan bij de beoordeling van protocollen. U krijgt inzicht in het analyseren en beoordelen van resultaten en krijgt handvatten aangereikt voor het opstellen van een validatierapport.

Na afloop van dit seminar hebben de deelnemers inzicht verkregen in het plannen, uitvoeren en rapporteren van validatiestudies. Mogelijkheden voor de kwaliteitsborging van toetsen komen ook aan bod.

Startdatum: 
02 februari 2021

Voor wie?

Het seminar is voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. De focus ligt op (zaad)gezondheidstoetsen. Een vooropleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring is gewenst. 

Datum en locatie

Vanaf 1 september 2020 gaan we weer van start met onze klassikale trainingen. Vanzelfsprekend staat uw veiligheid en gezondheid en die van onze trainers en medewerkers voorop. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Wij verwelkomen u graag op onze locatie met inachtneming van ons Coronaprotocol.

Duur
1 dag

Datum
Het seminar duurt één dag en staat gepland voor dinsdag 2 februari 2021.
Uiterste inschrijfdatum: 17 december 2020

Lestijd: van 9.30 tot ca. 16.00 uur.

Locatie: Naktuinbouw, Roelofarendsveen

 

Programma

Onderwerpen in dit seminar zijn:

  • Validatie, richtlijnen en afgeleide richtlijnen bij NAL- of ASLN-status
  • Prestatiekenmerken aan de hand van praktijkvoorbeelden
  • Kwaliteitsborging: positieve en negatieve controles, blinde toetsen, ringtoetsen
  • Vergelijkende toetsen

Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, opdrachten en discussies.

Tarief

Prijs per deelnemer € 795,- (exclusief BTW, inclusief lesmateriaal en lunch).

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Vragen?

Inschrijving

De opleiding/training gaat van start bij voldoende belangstelling. Bij annulering wordt u tijdig geïnformeerd. Bekijk de annuleringsregeling (artikel 6) in de algemene voorwaarden. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.

 
1 Gegevens cursist 2 Bedrijfsgegevens 3 Bevestiging 4 Voldaan
Cursist