Lees voor
Sluiten

Terug naar overzicht

Naktuinbouw opent deuren voor ouderen

Publicatiedatum: 19 juli 2023

Deze zomer biedt Stichting Welzijn Ouderen een activiteitenprogramma voor mensen van 65+ uit alle kernen van de gemeente Kaag en Braassem. Het thema is 'MEE(R) DOEN'. Dinsdag 18 juli bezochten ruim veertig ouderen Naktuinbouw.

Het programma heeft als titel Zomerpalet. Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 18 augustus kunnen ouderen zich inschrijven voor tal van activiteiten in de gemeente. Denk aan varen, klaverjassen, fietstocht, bezoek aan het strand, creatieve activiteiten en muzikale bijeenkomsten. Het doel is om met deze activiteiten eenzaamheid te voorkomen en mensen met elkaar te verbinden.

Meer informatie over het Zomerpalet vindt u op de website van Stichting Welzijn Ouderen.

Maatschappelijke bijdrage 

De doelgroep is niet direct een afgeleide van onze achterban. Toch vinden we het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan dit initiatief. Naktuinbouw is een werkgever voor veel bewoners uit deze gemeente. Veel van onze collega’s hebben connecties met deze doelgroep. Vanuit onze sociale en maatschappelijke functie vinden we het belangrijk de deelnemers aan dit Zomerpalet de mogelijkheid te bieden een kijkje te nemen bij onze organisatie. 

Bezoek aan tuin en kas 

Het bezoek bij Naktuinbouw startte met een korte introductie in ons werkveld. Daarna lieten we hen ons werk zien in het rassenonderzoek en de verzorging van de benodigde proeven hiervoor. Dit deden we met een rondleiding over onze proeftuin en in ons Variety Center. De ouderen waren erg onder de indruk van de grootte van Naktuinbouw en wat we allemaal doen.  

Over Naktuinbouw 

Naktuinbouw is de kwaliteitsdienst voor de tuinbouwsector. Wij onderzoeken rassen, keuren en inspecteren plantmateriaal in opdracht van de overheid en toetsen op ziekten en plagen. Hierdoor kunnen de tuinbouwondernemers hun plantmateriaal over de hele wereld verhandelen. Samen met bedrijven, organisaties en overheden - nationaal en internationaal - delen wij kennis om te leren en te innoveren.  

Terug naar overzicht