Lees voor

Plant Breeders’ Rights for food security and economic development

onbeperkt beschikbare plaatsen
€ 2500,-
Inschrijven

We zijn verheugd om u ons uitgebreide online programma aan te bieden dat 25 jaar trainingservaring bundelt op het gebied van kwekersrechtssystemen. Dit Engelstalige programma bestaat uit acht e-learning modules die zijn ontworpen om u een diepgaand inzicht te geven in de belangrijkste aspecten van het UPOV Plant Variety Protection-systeem.

De modules behandelen verschillende essentiële onderwerpen, zoals de betekenis en voordelen van een (geharmoniseerd) kwekersrechtssysteem, het wettelijk kader dat is vastgesteld door de UPOV-conventie, administratieve procedures, verschillende PBR-systemen, de achtergrond en praktische aspecten van DUS-testen, het gebruik van moleculaire technieken in PBR, handhaving, uitzonderingen op de rechten, en de relatie tussen PBR en zaadverzamelsystemen, evenals verdragen inzake genetische hulpbronnen.

Om uw horizon te verbreden, bevat het programma video's waarin collega’s uit verschillende landen hun persoonlijke reflecties en inzichten delen over hun ervaringen met PBR-systemen.

Startdatum: op aanvraag

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor juridische, administratieve, beleids- of uitvoerende professionals die werkzaam zijn in het systeem van plantenrassenbescherming, ongeacht of ze in de publieke of private sector werken.

Degenen die zich registreren, krijgen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de UPOV Distance Learning Course (DL-205) getiteld 'Introduction to the UPOV System of Plant Variety Protection under the UPOV Convention'.

Datum en locatie

Startdatum: op aanvraag

Het programma bestaat uit e-learnings met afwisselende werkvormen.

Programma

Heeft u belangstelling voor het volgen van een selectie van deze modules, neemt u dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

De structuur van het programma is als volgt:

Module 1 - Kwekersrechten: Belang en voordelen

Module 2 - Wettelijk kader, UPOV-conventie

Module 3 - Administratieve aspecten, PBR-systemen

Module 4 - Technische DUS-examinatie deel 1

Module 5 - Technische DUS-examinatie deel 2

Module 6 - Handhaving van rechten, uitzonderingen voor niet-commercieel gebruik en FSS

Module 7 - Europese PBR, Zaadverzamelsystemen, Beleid genetische hulpbronnen

Module 8 - (optionele opdracht) - Routekaart voor implementatie van een PBR-systeem

Elke module biedt een gevarieerde leerervaring met leesmateriaal, interactieve opdrachten, presentaties en video's van experts van over de hele wereld. Het programma is lineair. Dat wil zegge dat u aan het einde van elke module een online test aflegt voordat u doorgaat naar de volgende module.

Module 8 is een optionele opdracht waarin deelnemers worden uitgenodigd om een routekaart te maken voor de implementatie van het PBR-systeem van hun land, met specifieke doelen en een tijdschema. Ons DUS-team beoordeelt graag de routekaart en geeft feedback.

Het programma biedt in totaal 80 uur aan lesmateriaal. Alle inhoud is in het Engels. Na het voltooien van de cursus ontvangt u een certificaat.

Doe mee aan dit online programma om expertise op te doen in het kwekersrechtssysteem en effectief bij te dragen aan het veld van plantenrassenbescherming.

Tarief

De cursusprijs bedraagt €2500. De optionele module inclusief feedback is inbegrepen in deze prijs. Het programma blijft gedurende 6 maanden voor u beschikbaar.

Vragen?

Team Opleidingen (071) 332 62 70 / opleidingen@naktuinbouw.nl

Feedback
Sluiten