Problemen rondom import

Het kan dat het importeren van uw zending niet gaat zoals het zou moeten. Dit kan diverse redenen hebben. Hieronder een aantal voorbeelden met daarbij de mogelijke oplossingen.

Vragen en antwoorden

  1. Naktuinbouw geeft aan dat de bijschrijving niet juist is. Ik kan pas een nieuw fytosanitair certificaat aanvragen in het land van verzending als ik het originele fytosanitair certificaat inlever. Maar dat heeft Naktuinbouw ingenomen tijdens de inspectie. Wat nu?
    Naktuinbouw kan het fytosanitair certificaat in dit soort gevallen aan u teruggeven om een nieuw juist fytosanitair certificaat aan te vragen.
  2. Er is verschil van mening/inzicht over EU-regelgeving tussen Nederland en het verzendende land. Wat kan ik hieraan doen?
    Nederland heeft in de meeste landen een landbouwraad zitten. Zij kunnen u waarschijnlijk verder helpen.
  3. Mijn zending is vastgelegd omdat het fytosanitair certificaat niet juist was. Mag ik wel over de zending beschikken?
    Nee, als een zending is vastgelegd mag u niet over de zending beschikken. Is de zending vastgelegd omdat er uitsluitend een (juist ingevuld) kopie van het fytosanitair certificaat aanwezig was bestaat wel de mogelijkheid een vrijgave op kopie aan te vragen. Onder bepaalde voorwaarden krijgt u dan toestemming om wel over de zending te kunnen beschikken.

Andere vraag?