Lees voor

Training Sortimentskennis

Heeft u een rode auto of een rode Volkswagen Polo BlueMotion 1.2 TDI? Een plant met rode besjes of een Sorbus aucuparia 'Fastigiata'? Herkent u de bomen die u verkoopt?

In deze training leert u de verschillen tussen boomsoorten, zodat u ze kunt herkennen aan kenmerken, zoals kleuren en bloeiwijzen. De training bestaat uit drie dagdelen, twee in het voorjaar en één in de winter. Door deze spreiding worden zowel de zomer- als winterkenmerken behandeld.

Startdatum: Op aanvraag

Voor wie?
Deze training is voor (laan)boomkwekers en hun medewerkers die hun kennis van het sortiment willen verdiepen. Basiskennis van de boomkwekerijsector en het sortiment is gewenst.

De training is op mbo-niveau.

Datum en locatie

Bij voldoende belangstelling wordt deze workshop van drie dagdelen gepland, twee dagdelen in het voorjaar en één in het najaar. 

Programma
Onderwerpen in deze workshop zijn:

  • Kenmerken en beschrijvingen van het sortiment van laanbomen
  • Zomer- en winterkenmerken
  • Zelf herkennen van boomsoorten in de praktijk

De workshop vindt plaats op een boomkwekerijbedrijf. Verschillende gewassen komen aan bod door middel van 'levend' materiaal en foto's. Op deze manier krijgt u inzicht in zowel het detail als het complete plaatje van een gewas. De dagdelen zijn verspreid over het jaar zodat zowel de zomer- als winterkenmerken aan bod komen.

Tarief
Prijs op aanvraag.

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Check de website van Colland Arbeidsmarkt voor de laatste informatie over subsidiemogelijkheden binnen uw sector. 

Subsidieregelingen - Colland Arbeidsmarkt

Vragen?
Team Opleidingen (071) 332 62 70 / opleidingen@naktuinbouw.nl