Registratie

Wanneer u materiaal van uw bloemisterijgewas in de handel brengt (binnen de EU) moet u uw bedrijf registreren bij Naktuinbouw. 

Over deze keuring

De verplichting om te registreren is gebaseerd op de Plantenziektenwet of Zaaizaad- en plantgoedwet. Als leverancier van teeltmateriaal in Nederland, moet u bij Naktuinbouw geregistreerd staan. Wij zijn de bevoegde autoriteit om toezicht te houden op bedrijven binnen de sector bloemisterij. Dit is verplicht volgens de Europese verkeersrichtlijnen en de Nederlandse wet.

Er zijn circa 4.000 geregistreerde bedrijven bij Naktuinbouw. Wanneer u bij ons geregistreerd bent, mag uw teeltmateriaal binnen de Europese Unie worden verhandeld.

Procedure

Brengt u een gewas in de handel en wilt u zich registreren? Dan kunt u voor de registratie contact opnemen met de teamadministratie van de afdeling Keuringen. Zie 'Aanmelden' hieronder.

Vervolgens doorloopt uw aanvraag de volgende stappen:

  1. Aanvraag tot registratie
  2. Toewijzing keurmeester
  3. Afspraak met keurmeester
  4. Definitieve registratie

Tarief

Het Bestuur van Naktuinbouw stelt jaarlijks onze keuringstarieven vast. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) keurt deze goed. De kosten worden doorberekend volgens het kostenmaker- kostendrager-principe. Voor de kosten van de keuringen bekijkt u de Tarieven Keuringen 2023.

Aanmelden

Brengt u gewassen in de handel en wilt u zich registreren? Vul het registratieformulier op deze website in.

 

Vragen?